Šport > Nogomet
20 ogledov

Stojanović na robu: menjava že decembra?

stojanović Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) naj bi resno razmišljali, da namesto selektorja članske reprezentance Slaviše Stojanovića še letos ustoličijo njegovega naslednika. Kandidatov je kar nekaj, med njimi tudi Srečko Katanec.

Po poročanju Dela je "le še vprašanje časa", kdaj bo Slaviša Stojanović postal bivši selektor slovenske nogometne reprezentance. Stojanović, ki je reprezentanco prevzel 14. oktobra lani, naj bi izgubil zaupanje Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki ga je na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom ves čas njegovega mandata stoodstotno podpirala.

Do preobrata je po poročanju našega največjega časnika prišlo po prijateljski tekmi proti Makedoniji, kjer se je pokazala vprašljiva avtoriteta selektorja (Jasmin Kurtić je na lastno pest izvedel najstrožjo kazen), selektorju pa sta (ne)posredno kontrirala tudi kapetan Samir Handanović in Zlatko Dedić.

Kapetan je brez posvetovanja s svojim bivšim trenerjem javno pod vprašaj postavljal svojo reprezentančno prihodnost, Dedić pa je celo omenil povratek Milivoja Novakovića in Roberta Korena, ki sta se igranju za Slovenijo odpovedala ravno s prihodom Stojanovića.

Kot možni naslednik Stojanovića se spet omenja nekdanji selektor Srečko Katanec, nekdanji pomočnik Matjaža Keka in med reprezentanti izjemno priljubljeni Milan Miklavič, selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič, Mariborov trener Darko Milanič ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.