Šport > Nogomet
28 ogledov

Stojanović: "Strokovni štab že definiran"

stojanović klinsmann slovenska nogometna reprezentanca slovenija zda Anže Petkovšek
Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek na Brdu pri Kranju s slavnostjo končala leto 2011. Udeležil se je je tudi selektor članske vrste Slaviša Stojanović, ki bo bržčas še ta teden razkril svoj trenerski štab.

V trenerskem štabu bodo po besedah predsednika NZS Aleksandra Čeferina novi obrazi, iz prejšnje garniture bo ostal le trener vratarjev Nihad Pejković. "Strokovni štab je že definiran. Predloge sem predal predsedniku, sledijo pogovori o stvareh, ki se mene ne tičejo, torej o finančnih podrobnostih in podobnem. Če se bodo uskladili, bo to super, če ne ... Ampak mislim, da ne bo težav," je prepričan Slaviša Stojanović, čigar besede je potrdil tudi Čeferin, ki je poudaril, da selektor sam izbira svoj strokovni štab, saj mora imeti okrog sebe ljudi, ki mu zaupajo, ne nazadnje bo za rezultat njihovega dela tudi sam odgovarjal. "Njihova imena? Ne bom jih povedal, dokler se ne dogovorijo," pa je še ostal skrivnosten Stojanović.

Za slednjim je kar pestro leto 2011, sam je kot tri dogodke, ki so se mu na poslovnem področju najbolj vtisnili v spomin, izpostavil nastop na pokalu Azije in v kvalifikacijah za SP z Združenimi arabskimi emirati ter ustoličenje na mesto slovenskega selektorja. Kako je v teh dneh videti delavnik stratega članske vrste? "V tem mesecu je veliko več dela v pisarni in ubadanja z logistiko kot karkoli drugega. Čakam, da vsi igralci končajo svoja prvenstva, da se z enimi več, z drugimi manj pogovorim. Vse poteka v duhu priprave in dobre analize, priprave dobrih temeljev v prvi vrsti za tekmo proti Škotski in nenazadnje za to, kako naj bi bil videti vsak dan v naslednjem letu. Vemo, da je december malo bolj sproščen mesec, ampak postavljajo se temelji, da se z januarjem vse začne logično in normalno ter da je vsak dan smiseln," pojasnjuje Stojanović.

Nekatere obrise, kako naj bi na zelenici v prihodnje delovala slovenska vrsta, je bilo zaznati že na novembrski prijateljski tekmi z ZDA. "Veliko je bilo dobrih stvari, nekaj je bilo tudi slabših oziroma nevarnih. Če se bodo te v prihodnje še konstantno pojavljale, tekem ne bomo zmagovali, kar je v principu zelo slabo. A sam gledam pozitivno, gledam stvari, ki so dobre. V kratkem času nam je uspelo nekatere stvari za kanček spremeniti. Imamo večjo globino napada, smo bolj nevarni in upam, da bomo nadaljevali v podobnem ritmu. Kar zadeva kader v prihodnje, je odvisno od pogovorov z igralci in od tega, v kakšni formi bodo ti, ki so v obstoječem kadru. Mogoče še kdo 'izplava', mogoče začnejo nekateri v drugih klubih redno igrati ali pa tudi pride kakšen igralec iz slovenske lige. Pred tem si ne zatiskam oči," pravi Stojanović, ki pri nogometaših iz slovenske lige ne misli le na Aleša Mertlja in Daliborja Volaša, temveč tudi na kakšno ime, ki se ne pojavlja toliko v javnosti. Izdati pa ga ni hotel. "Pogovoril se bom s trenerjem Maribora, s trenerjem Olimpije in mogoče še s kom iz drugih klubov ter tako še nabiral informacije," dodaja Slave.

Še vedno je nejasna reprezentančna usoda Milivoja Novakovića in Roberta Korena. S prvim se bo Stojanović srečal v Ljubljani, z drugim pa še ne ve, vendar se bo v skrajnem primeru odpravil na Otok. "Kakšna pa bo odločitev, pa še ne morem povedati," pravi Stojanović, ki bo januarja poskušal dobiti še nekatere odgovore. "Rene Krhin ne igra, Valter Birsa ne igra, Armin Bačinović je zašel v rahle probleme ... Vse to je treba pretehtati, se pogovoriti, mogoče bo kdo zamenjal sredino. To so vse odprta vprašanja, na katera upam, da bom dobil odgovore v prvi polovici januarja," še meni slovenski selektor, ki je ob koncu leta razkril še svoje želje za leto 2012, v katerem bo za slovenski reprezentančni nogomet najpomembnejši začetek kvalifikacij za SP 2014.

"Na osebni ravni sebi in tudi drugim želim zdravje, ki je veliko bogastvo. Predvsem pa želim vsem medsebojno razumevanje, poštenost in iskrenost. Mislim, da je svet zašel v slepo ulico, kar se vrednot tiče. Stanje duha ni na primerni ravni, da bi lahko vsi brezbrižno funkcionirali. Kar pa zadeva poslovno, nogometno raven, želim kolegom predvsem v slovenski ligi veliko uspeha in dobrih rezultatov, ker se zavedam, da če bo njim šlo dobro, bo tudi meni lažje in bo večja konkurenca. In obratno, če bo reprezentanca uspešna, to dviguje kredibilnost in rating vsem trenerjem. Če si bomo to želeli vsi skupaj in stremeli k dobrim rezultatom in dobremu delu, potem je to pozitivno za vse nas," je zaključil Stojanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.