Šport > Nogomet
3 ogledov

Stoječe ovacije za Alexa Del Piera

Alex Del Piero se počasi vrača v staro formo. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Veliki derbi četrtega kola nogometne Lige prvakov med Realom in Juventusom je znova pripadel Italijanom, ki so z dvema zadetkoma odličnega Del Piera slavili v španski prestolnici.
 

Skupine E, 4 kolo

Aalborg : Villarreal 2:2
Celtic : Manchester U. 1:1

V skupini E sicer nobeden od obeh favoritov ni zmagal, sta se pa zato vseeno še za korak približala uvrstitvi v nadaljevanje tekmovanja. V "bitki za Britanijo" je kljub silovitemu pritisku gostov iz Manchestra Celticu dobro kazalo vse od 84. minute, ko je mojstrski zadetek Avstralca Scotta McDonalda izničil zimzeleni Ryan Giggs . Tudi tokrat je največ zadetkov padlo na srečanju med Aalborgom in Villarrealom , ki sta na obeh medsebojnih tekmah skupaj zabila nič manj kot 13 golov. Španci so prek Giuseppeja Rossija in Guillerma Franca dvakrat povedli, Danci pa so se dvakrat vrnili v igro in tako še naprej ostajajo v igri za tretje mesto in nadaljevanje evropske sezone v pokalu Uefa .

 

Skupina F, 4. kolo

Fiorentina : Bayern M. 1:1
Lyon : Steaua 2:0

Fiorentina je na svojem stadionu Artemio Franchi najverjetneje zapravila še zadnje možnosti za napredovanje iz skupinskega dela, saj ji pred domačimi gledalci kljub vodstvu ni uspelo premagati velikega Bayerna . Italijani so dobro začeli in povedli z zadetkom Adriana Mutuja v 11. minuti, Bayernu pa je pomembno točko z zadetkom v 78. minuti srečanja priboril Tim Borowski . Bayern si dve koli pred koncem skupinskega dela deli prvo mesto na lestvici z Lyonom , ki je z zadetkoma Juninha in Anthonyja Reveillera z 2:0 ugnal romunsko Steauo .


Avstralec Scott McDonald je z mojstrskim zadetkom poskrbel za delirij navijačev Celtica na srečanju proti Manchester Unitedu. © EPA

 


 

Skupina G, 4. kolo

Dinamo K. : Porto 1:2
Arsenal : Fenebahçe 0:0

V skupini C bo odprto vse do zadnjega kroga, saj so po štirih kolih v igri za prvi dve mesti še vedno tri moštva. Arsenal je doma pritiskal, zatresel prečko in nadigral Fenerbahče , kljub temu pa gledalci na stadionu Emirates niso videli zadetka. Velik podvig je uspel nogometašem portugalskega Porta , ki so nadoknadili zaostanek v Kijevu , kjer je domači Dinamo dobil prvi polčas z zadetkom Artema Milevskega . V nadaljevanju je najprej izenačil Rolando , zlata vreden zadetek, ki je Portu prinesel drugo zmago v skupinskem delu, pa je v 92. minuti zabil Argentinec Lucho Gonzalez .

 

Skupina H, 4. koko

BATE B. : Zenit 0:2
Real M. : Juventus 0:2

Torinski Juventus je še naprej eden od največjih evropskih žuljev madridskega Reala . Po tem, ko je italijanski velikan Real dvakrat izločil iz Lige prvakov, je tokrat na krilih Alessandra Del Piera Špancem zadal še drugi zaporedni poraz v skupinskem delu Lige prvakov in si tako že zagotovil nastop med najboljšimi šestnajstimi. Blestel je neverjetni Alessandro Del Piero, ki pri 33 letih igra kot v svojih najboljših časih. V prvem polčasu je z natančnim strelom Ikerja Casillasa premagal s približno 20 metrov, v drugem delu pa je v svojem slogu zadel še iz prostega strela in si prislužil ovacije madridske publike. V igro se vrača tudi ruski Zenit , ki je z zadetkoma Pavla Pogrebnjaka in Portugalca Dannyja v gosteh z 2:0 ugnal beloruski BATE . O drugem potniku za osmino finala bo torej v največji meri odločal obračun med Realom in Zenitom na stadionu Santiago Bernabeu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.