Šport > Nogomet
101 ogledov

Stojić in Elsner družno na klopi doživela šok

nogomet Olimpija Saša Despot
V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija še drugič zapored ostala povsem praznih rok, s 4:2 jo je v Stožicah premagal Rudar. Na derbiju začelja je Krško ohranilo prednost pred Aluminijem.

Olimpija je v spomladanski del prvenstva krenila z minimalnim porazom na velikem derbiju v Mariboru, na prvi domači tekmi pa je doživela še večji šok. Ljubljančanom ni pomagala niti prisotnost športnega direktorja Ranka Stojić na klopi, po dobre pol ure so namreč gostitelji izgubljali z 0:3.

Domači nogometaši v prvem polčasu svojim navijačem niso ponudili veliko, slednji pa so prvo hladno prho doživeli v 37. minuti, ko je po lepem predlošku Johna Maryja žoga preletela branilca Nemanjo Mitrovića, Dominik Glavina pa jo je v padcu z glavo poslal v mrežo.

Tudi drugih 45 minut so bolje odprli gostje, v 53. minuti pa je po samostojni akciji z 20 metrov sprožil Mitja Lotrič, ki je žogo natančno poslal v spodnji desni kot vrat Nejca Vidmarja. To pa še ni bilo vse, saj so se protinapadi Velenjčanov nadaljevali. Vidmar je preprečil gol Bojana Vručine, na drugi strani je David Tijanič od daleč zadel prečko.

A obramba domačih je slabo posredovala tudi v 61. minuti. Po podaji s prostega strela je sledil glavomet v kazenskem prostoru Olimpije, nato pa je žoga padla na nogo povsem osamljenemu Maryju, ki jo je s prve še enkrat poslal za hrbet domačega čuvaja mreže za 0:3. To je bil Maryjev deveti zadetek v prvenstvu.

Leon Benko je kmalu zatem zgrešil nemogoče, po prodoru in podaji Kingsleyja Boatenga je iz desetih metrov streljal čez gol, lepo priložnost je imel na drugi strani tudi Glavina, vendar je zadel le vratnico.

Nekaj upanja je domačim navijačem v 77. minuti zbudil gol novinca Alexandru Crețuja, Romun je po podaji s prostega strela zadel z glavo. A Velenjčani so bil še naprej nevarni iz protinapadov, tik pred iztekom rednega dela je proti golu stekel Glavina in on Branku Iliću sprožil z roba kazenskega prostora in zadel tik ob vratnici. Na drugi strani je takoj sledil prekršek za enajstmetovko, končni izid tekme pa je postavil Benko.

"Opravičilo ne bo dovolj. Težko se bomo odkupili navijačem, ki so nas prišli spodbujat," je po tekmi dejal trener Olimpije Rok Elsner, ki se mu po nekaterih govoricah že maje stolček pri drugouvrščeni ekipi prvenstva. Ljubljančani zdaj za Mariborom zaostajajo tri točke, Štajerci bodo v torek odigrali še preloženo tekmo v gosteh pri Gorici.

Krško ostaja na osmem mestu.

Aluminij je imel po zmagi v Radomljah in porazu Krškega v Novi Gorici priložnost, da tekmece prehiti na osmem mestu prvenstvene razpredelnice. A je ni izkoristil, saj so se Krčani še enkrat pokazali kot specialisti za neodločene izide. Zmage pa se jim še naprej izmikajo, zadnjič so tri točke osvojili v 15. krogu, 29. oktobra, ko so bili uspešni v Celju. To je bila njihova edina zmaga v zadnjih 14 prvenstvenih tekmah. Tokrat so bili po prvem polčasu na dobri poti do uspeha, vodili z 1:0, v nadaljevanju pa so domači izenačili, neodločen izid pa povsem ustreza dogodkom na igrišču. Tekma sicer ni navdušila, lepih priložnosti ni bilo veliko ne na eni ne na drugi strani.

Kidričani so bili kljub rahli terenski premoči v prvem delu skoraj nenevarni, medtem ko so gosti stavili na protinapade, kjer je bil opazen predvsem Ibrahim Arafat Mensah. Ganski napadalec je v 12. minuti zapravil prvo priložnost, ko po protinapadu ni izkoristil podaje Tončija Mujana, streljal je mimo gola. Zato pa ima Ganec veliko zaslug za vodstvo Krškega, saj je v 19. minuti na desnem robu igrišča, izboril prostor za močno in natančno podajo v sredino, kjer jo je dočakal Filip Dangubić. Ta ni okleval s strelom, po katerem je žoga končala v desnem spodnjem kotu domačega vratarja Luke Janžekoviča.

NK Aluminij | Avtor: FB NK Aluminij/Danilo Vezjak FB NK Aluminij/Danilo Vezjak

Domači so v prvih 45 minutah dvakrat zagrozili po kotu, v 43. minuti v gneči niso prišli do strela, v zadnji minuti pa so gosti po strelu Josipa Zebe žogo odbili z golove črte. Pred tem so edino omembo vredno akcijo izvedli še pred golom Krškega, ko je po levi strani prodiral Mateo Panadić, toda streljal visoko čez gol. Drugi del pa so začeli bolj obetavno, pritisk se jim je obrestoval v 57. minuti, ko je podajo Matica Vrbanca izkoristil Lovro Bizjak in s strelom z glavo izenačil.

Po golu se je igra razživela, toda v glavnem je potekala med obema kazenskima prostoroma. Nekaj priložnost je vseeno bilo, predvsem v dolgem sodniškem podaljšku, ta je bil posledica poškodbe gostujočega igralca Marka Krajcerja, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Za odtenek so bili konkretnejši domači, vendar Žiga Škoflek, Francesco Tahiraj in Nemanja Jakšič niso našli poti do mreže ob zanesljivem vratarju Krškega Marku Zalokarju. Na nasprotni strani je priložnost zamudil Nikola Gatarić.

Prva liga TS, 23. kolo:

Domžale - Koper 0:1 (0:1)
Blažič 37./ag

Celje - Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)
Volaš 62.

Olimpija Ljubljana : Rudar Velenje  2:4 (0:1)
Crețu 77., Benko 91./11-m; Glavina 37., 89., Lotrič 53., Mary 61.

Aluminij : Krško 1:1 (0:1)
Bizjak 57.; Dangubić 19.

Gorica - Maribor     (prestavljeno)

LESTVICA:
1. Maribor 49 (-1)
2. Olimpija Ljubljana 46
3. Domžale 40
4. Celje 31
5. Gorica 31 (-1)
6. Koper 31
7. Rudar Velenje 29
8. Krško 23
9. Aluminij 23
10. Kalcer Radomlje 9

Komentarjev 4
  • Avatar mike1968
    mike1968 08:38 06.marec 2017.

    Za nami sta že prvi dve koli slovenskega državnega nogometnega prvenstva.Navijači nekaterih klubov so zadovoljni, nekateri pač ne.Ko smo navijači Olimpije zelo veliko pričakovali od zelo prenovljene ekipe, smo po dveh kolih zelo trdo pristali na ...prikaži več tleh.Nekateri kvazi novinarji že pišejo, da je konec borbe za naslov državnega prvaka, kar je velik »nonsens«, kajti po dveh neuspešnih tekmah NK Olimpije in ko je pred vsemi ekipami še 13 tekem, podajati takšne trditve, je milo rečeno smešno.Ja, Olimpija me je razočarala, moram priznati. Že ko so se, med zimskim počitkom,......NADALJEVANJE NA: http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/272669/olimpija-spomladi-2017-kavc-analiza-xxxvi

  • Avatar krojac
    krojac 07:03 06.marec 2017.

    MOTORIST - Prišel je trenutek resnice.

  • nergač 20:05 05.marec 2017.

    Male stavniške potegavščine? Čudni rezultati...