Šport > Nogomet
74 ogledov

Stojić stavi na slovensko znanje

Marijan Pušnik upa, da bodo njegovi varovanci tudi v nadaljevanju prvenstva igra Saša Despot
Novi glavni trener nogometnega kluba Olimpija Ljubljana je 54-letni Dravograjčan Marijan Pušnik. Korošec, ki je v najmočnejši slovenski ligi vodil Dravograd, Korotan, Celje, Maribor in Rudar, je z Olimpijo sklenil dveletno pogodbo.

Pušnik se je konec lanskega leta razšel z japonskim drugoligašem Avispo iz Fukuoke, v tujini pa je še deloval v Iranu in na avstrijskem Koroškem pri Slovenskem atletskem klubu (SAK).

Generalni direktor Olimpije Ranko Stojić bo novega trenerja Olimpije in moštvo, ki se sicer še dopolnjuje, predstavil na današnji novinarski konferenci, popoldne pa bodo zeleno-beli že pod Pušnikovim vodstvom v Radomljah začeli priprave na novo sezono, še poroča Delo. "Sinoči smo imeli še izčrpne pogovore, danes popoldne pa se bomo že začeli znojiti. Vem, da me čaka težka naloga, ne potrebujemo sto dni, dva, tri tedne pa vendarle, da ujamemo ritem in se spoznamo," je za Delo izjavil Pušnik. Glavna Pušnikova naloga bo sestaviti moštvo, ki bo zmoglo resno ogroziti večkratnega državnega prvaka iz Maribora.

Do velikih sprememb v vodstveni in lastniški strukturi ljubljanske Olimpije je prišlo po še eni nič kaj uspešni sezoni v domačem nogometnem prvenstvu, ki so ga Ljubljančani sklenili na četrtem mestu ligaške lestvice in pod mestom, ki bi neposredno vodilo v evropske kvalifikacije v naslednji sezoni.

Ranko Stojić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ljubljanski klub je najprej ostal brez športnega direktorja Mileta Aćimovića. Še pred tem je službo izgubil trener Darko Karapetrović, ki je zeleno-bele vodil od lanskega poletja. Po koncu sezone pa je sledila še najbolj odmevna sprememba povsem na čelu lastniško-vodstvene hierarhije v ljubljanskem kolektivu, ko se je po petih letih na mestu predsednika kluba za odhod odločil ljubljanski poslovnež Izet Rastoder, ki se je po slabih izidih in sporu z navijaško skupino odločil za umik.

Zamenjal ga je ameriški poslovnež srbskega rodu Milan Mandarić, ki je takoj po prihodu v Ljubljano Srba Ranka Stojića, nekdaj odličnega nogometnega vratarja, imenoval za novega generalnega direktorja kluba. Stojić je, kljub nekaterim drugačnim govoricam, da se bo odločil za tujega strokovnjaka, stavil na domače znanje in na trenersko klop pripeljal preverjenega trenerskega veterana Sušnika, ki bo v novi sezoni najstarejši trener v prvi slovenski ligi.

V hotelu Union v ponedeljek sledi še občni zbor NK Olimpija Ljubljana, ki bo pričakovano tudi uradno Mandarića potrdil za novega predsednika kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.