Šport > Nogomet
10 ogledov

Stoke zmagal za trenerjevo umrlo mamo

Stewart Downing Ashley Young
1/21
Žurnal24 main
Kakšna zgodba v Stoke-upon-Trentu! Trenerju domačih lončarjev Tonyju Pulisu je pred začetkom tekme umrla mama, a se je "železni Tony" iz bolnišnice vrnil na tekmo, kjer je Stoke premagal Villo (2:1).
V dodani galeriji si oglejte najzanimivejše utrinke iz tekem 4. kola Premier League.

Po zadetku občasnega angleškega reprezentanta Stewarta Downinga je izgledalo, da bo le-ta presodil Stoke Cityju, a so se lončarji v velikem slogu vrnili in zmagali za svojega trenerja z goli Kenwyna Jonesa in Roberta Hutha (2:1). Drama se je začela že pred tekmo, saj je domačemu trenerju Tonyju Pulisu umrla mati, tako da sta obe ekipi začeli brez trenerjev. Spomnimo - Gerard Houlier bo Aston Villo prevzel šele čez dober teden dni, saj je pogodbeno še vedno vezan na francosko nogometno zvezo. Skrušeni Pulis se je vrnil na klop lončarjev pred začetkom drugega polčasa, a njegovi fantje dolgo časa niso našli poti do mreže. Jones je deset minut pred koncem izenačil, veliki povratek in neverjetno zmago pa je potrdil Robert Huth.

Manchester United je bil tik pred zmago na gostovanju proti Evertonu. Rdeči vragi so namreč v 90. minuti vodili z 1:3, toda nogometaši, ki domujejo na Goodison Parku, se v slogu Nemcev niso predali vse do zadnjega sodnikovega žvižga in v zaključku tekme zabili dva zadetka, ki sta jim prinesla točko. V 91. minuti je Edwina van der Sarja premagal Tim Cahill, minuto kasneje pa še Mikel Arteta. United je s tem zapravil novi dve točki v boju za naslov. Rdeči vragi so igrali brez Wayna Rooneya, ker mu je Alex Ferguson želel prihraniti žvižge nekdanjih navijačev, ki mu še vedno niso odpustili njegovega odhoda k Unitedu pred šestimi leti.

Chelsea prejel prvi zadetek letos
Še naprej edino moštvo s stoodstotim izkupičkom v Angliji ostaja Chelsea. Varovanci Carla Ancelottija so tokrat s 3:1 premagali West Ham. Že v drugi minuti je mrežo domačih načel Michael Essien, za 2:0 pa je čez 15 minut zadel še Salomon Kalou. Zmago je z drugim zadetkom na tekmi slabih deset minut do konca dvoboja potrdil Essien. West Ham je sicer v 85. minuti preko Scotta Parkerja prišel do častnega zadetka in postal prvo moštvo, ki je letos zabilo modrim.

Manjši spodrsljaj Manchestra Uniteda je izkoristil Arsenal, ki se je z visoko domačo zmago (4:1) proti Boltonu osamosvojil na drugem mestu in za Chelseajem tudi po četrtem kolu zaostaja za dve točki.

Srakam ni uspelo olupiti Mandarin
Blackpool nadaljuje izjemno serijo rezultatov v letošnji sezoni. Tokrat so z 2:0 padle Srake, pri katerih Harisa Vučkića ni bilo na klopi. Potem ko so se ''Mandarine'' v lanski sezoni prebile v elitno ligo, so varovanci Iana Hollowaya letos zabeležili že dve zmagi, en neodločen rezultat in visok poraz proti Chelseaju.

Četrto kolo Premier League se bo končalo v ponedeljek zvečer, ko bo na klopi Aston Ville proti Stoke Cityju debitiral Gerard Houllier. V edini nedeljski tekmi sta se Liverpool in Birmingham razšla brez zadetkov.

Lestvica:
1. Chelsea 12 točk
2. Arsenal 10
3. Man. United 8
4. Blackpool 7
5. Aston Villa 7
6. Fulham 6
...
18. Everton 2
19. Stoke City 1
20. West Ham 0

Angleška liga, 4. kolo:

Everton : Manchester United 3:3 (1:1)
Pienaar (39), Cahill (91), Arteta (92); Fletcher (43), Vidić (47), Berbatov (66)

Arsenal : Bolton 4:1 (1:1)
Koscielny (24), Chamakh (58), Song (78), Vela (83); Elmander (45)
RK: Cahill (64/Bolton)

Fulham : Wolverhampton 2:1 (0:1)
Dembele (49, 90); Van Damme (10)

Manchester City : Blackburn 1:1 (0:1)
Vieira (56); Kalinić (25)

Newcastle United : Blackpool 0:2 (0:1)
Adam (45/11-m), Campbell (90)
Vučkića (Newcastle) ni bilo na klopi.

West Bromwich : Tottenham 1:1 (1:1)
Brunt (41); Modrić (27)

West Ham : Chelsea 1:3 (0:2)
Parker (85); Essien (2, 83), Kalou (17)

Wigan : Sunderland 1:1 (0:0)
Alcaraz (87); Gyan (66)
RK: Cattermole (22/Sunderland)

Birmingham : Liverpool 0:0

Stoke City  : Aston Villa 2:1 (0:1)
Jones (80), Huth (90); Downing (34)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.