Šport > Nogomet
16 ogledov

Stota tekma Fiorentine

Fiorentina je največji zapravljivec med italijanskimi prvoligaši: za novince je Žurnal24 main
V tretjem kolu pokala Uefa se obeta nekaj zanimivih obračunov. Fiorentina, vodilna ekipa skupine C, se na svojo stoto tekmo v evropskih tekmovanjih podaja v Atene.

Z zmago proti AEK v Atenah, ki bo sicer prva tekma Fiorentine s kakšno grško ekipo, bi si Italijani že zagotovili napredovanje v nadaljevanje tekmovanja. Vijoličasti letos igrajo izvrstno in v italijanskem prvenstvu zasedajo visoko četrto mesto, kjer gostujočim obrambam preglavice povzroča predvsem močan napad na čelu z Adrianom Mutujem in Christianom Vierijem. Nasprotnik Fiorentine AEK ima z Italijani precej slabe izkušnje, a je lani doma vseeno presenetljivo premagal AC Milan.

Luka Modrić © Action Images

 
V četrtkovih obračunih bodo priložnost za igro morda dobili tudi Slovenci. Mišo Brečko s Hamburgom pričakuje francoski Rennes , ki v vsej svoji zgodovini še nima zmage na tekmi pokala UEFA., medtem ko je HSV neporažen že osem tekem. Mile Ačimović in Saša Fornezzi v dresu Austrie gostujeta pri Helsingborgu , kjer kraljuje švedska legenda Henrik Larsson , s petimi goli prvi strelec tekmovanja. Švedi po odličnem začetku za napredovanje potrebujejo le še tri točke.

Zagrebški Dinamo se podaja na Norveško k Brannu iz Bergna. Pod drobnogledom bo brez dvoma Dinamov "zlati deček" Luka Modrić , za katerega se potegujejo največji evropski klubi, cena pa mu raste iz dneva v dan. Glede na njegovo trenutno ceno na nogometnem tržišču (10.5 milijona evrov), je Modrić le za dobrih 600.000 evrov cenejši od celotne ekipe Branna! Bržkone najmočnejši ekipi pokala UEFA, Bayern in Tottenham , ne bi smela imeti večjih težav proti Bragi oziroma Aalborgu . Bavarci na Portugalskem namreč še niso izgubili, trener Juande Ramos pa je preporodil Tottenham, ki počasi že kaže obrise vrhunske ekipe. V remiju na londonskem derbiju proti West Hamu so imeli precej smole, tako da bo ekipa pred domačimi gledalci lačna golov in točk. Če bi Ramos še tretjič osvojil pokal UEFA, dvakrat zapored mu je uspelo s Sevillo , bi postal šele drugi trener po Giovanniju Trappatoniju , ki se lahko pohvali s takim uspehom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.