Šport > Nogomet
23 ogledov

"Strahu ni, je pa spoštovanje"

srečko katanec Simon Maljevac
Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila še zadnji trening pred sobotno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti.

"Stanje je v redu, brez poškodb, vse smo izpeljali, kar smo si zadali. Pripravljeni smo za tekmo," je uvodoma na novinarski tekmi povedal Katanec. Malta je pred dnevi na prijateljski tekmi premagala Ukrajino, kar pa po Katančevih besedah ne vpliva na priprave.

"Strahu pred Malto ni, spoštovanje pa je. Ni samo tekma z Ukrajino, ki da vedeti, da Malta ni kar neka reprezentanca. Malta je namreč tudi proti Slovaški izgubila tekmo, ki je ne bi smela. Takrat je igrala povsem enakovredno. Naši fantje vse to vedo, informacije imajo, zdaj pa je treba to tekmo najbolje odigrati in osvojiti tri točke," je pojasnil selektor.

"Spoštovanja vredna ekipa"

O igri Malte je ponovil že večkrat povedano, torej - da Maltežani dobro delujejo na igrišču, so kompaktni, se dobro branijo in iščejo priložnosti v protinapadih. Recept za uspeh proti njim je "fantazija".

"Veliko fantazije, veliko sposobnosti igre ena na ena, drugače bo zelo težko. Igrajo kompaktno, zato bo treba preigravati, narediti višek ... Če ne bo tega, bo kar tesno. Imamo pa mi določene prednosti pred Malto, prekinitve bi morale biti tudi naš adut. Je pa Malta spoštovanja vredna ekipa, ki nima ničesar za izgubiti," je še povedal Katanec.

Na Brdo je soigralce prišel pozdravit tudi siceršnji kapetan Boštjan Cesar (namesto njega bo kapetanski trak nosil Bojan Jokić), ki nima pravice nastopa zaradi kartonov (tako kot tudi Miral Samardžić in Valter Birsa).

Slovenija in Malta se bosta v Stožicah merili v soboto ob 18. uri, tekmo pa bodo sodili Valižani Lee Evans, Philip Thomas in Daniel Beckett.

Slovenija je po petih krogih v kvalifikacijski skupini F na tretjem mestu z osmimi točkami. Pred njo sta Anglija s 13 in Slovaška z devetimi točkami, za njo pa Škotska s sedmimi, Litva s petimi in Malta, ki je še brez točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.