Šport > Nogomet
17 ogledov

"Strama" prepričal: trener še tri leta

inter milan stramaccioni EPA
Predsednik Interja Massimo Moratti je v torek pozno zvečer potrdil, da je klub podaljšal pogodbo z mladim trenerjem Andreo Stramaccionijem, ki ga bo na stadionu Giuseppeja Meazze zadržala za nadaljnja tri leta. Njegov predhodnik Claudio Ranieri je dan kasneje postal novi trener AS Monaca.

Andrea Stramaccioni je z mesta trenerja mladinske ekipe marca napredoval v člansko moštvo, potem ko se je Inter Milan razšel s trenerjem Claudijem Ranierijem. Ranieri, drugi trener v sezoni 2011/12, je sicer za nekaj tekem oživil upe Neazzurrov po igranju v Ligi prvakov, a so interisti na koncu ostali brez le-te, prvenstvo pa zaključili na šestem mestu.

Predsednik kluba Massimo Moratti je že dalj časa javni oboževalec lika in dela bivšega Barceloninega trenerja Josepa Guardiole, a si bo Katalonec po najuspešnejših štirih letih v zgodovini Barçe vzel leto počitka, 36-letni Stramaccioni pa je Morattija uspel prepričati s svojo mladostno zagnanostjo.

"Ja, njegovo pogodbo smo malo prej podaljšali za tri leta," je v torek povedal Moratti. Stramaccioni po prihodu na klop Interja ni imel izkušenj z vodenjem članskih ekip na najvišjem nivoju. Nekdanji nogometaš Bologne, ki so mu uspešno kariero pokvarile poškodbe, je bil le kakšno leto trener mladincev pri Interju, potem ko se je klubu s te funkcije pridružil iz AS Rome.

Osvajalci Lige prvakov iz leta 2010 so v lanski sezoni, po mnenju mnogih strokovnjakov, plačali ceno za izžeto in tudi že precej staro moštvo. Morattijev načrt je, da bi "Strama" v prvo moštvo uspel vpeljati nekaj nogometašev, s katerimi je še kot mladinski trener letos osvojil t. i. "Next Gen" evropsko prvenstvo do 21 let.

Prihod napadalca Rodriga Palacia iz Genoe je že potrjen, klub pa lovi tudi podpis Argentinca Ezequiela Lavezzija (Napoli).

Ranieri v Monaco za dve leti

Nekdanji Interjev trener Ranieri je dan kasneje (naključje?) podpisal dveletno pogodbo s francoskim drugoligašem AS Monacom, bogataši iz kneževine pa se bodo skušali z italijanskim specialistom za povratke med elito v Ligue 1 vrniti že v prvi sezoni po izpadu.

"Ranieri je eden najboljših evropskih trenerjev in k nam prinaša izkušnje," so v izjavi za javnost zapisali na uradni spletni strani kluba (www.asm-fc.com). Nekdanji trener Valencie, Chelseaja in Juventusa na kakšno koli trofejo čaka že od leta 1999, ko je z Valencio v finalu španskega kraljevega pokala premagal Atlético Madrid (3:0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.