Šport > Nogomet
19 ogledov

Streli z bele točke usodni za Domžalčane

Liga prvakov, žoge EPA
Nogometaši mladinske ekipe Domžal so v povratnem obračunu prvega kroga Lige prvakov po strelih z bele točke klonili proti Radu in zaključili s tekmovanjem med evropsko elito.
Sončno popoldne je na domžalski stadion privabilo več kot tisoč ljubiteljev nogometa, ki so lahko uživali v dinamični predstavi mladinskih vrst Domžal in beograjskega Rada. Domačini so bili pred povratnim dvobojem v rahli prednosti, saj so v srbski prestolnici slavili z 0:1, tako da so se pričakovano odločili za malce bolj previdno postavitev. Gostom iz Beograda v prve pol ure niso dovolili resnejše priložnosti, na drugi strani pa je bil v hitrih akcijah najbolj nevaren napadalec Kristjan Sredojevič. Ambiciozni mladi upi Rada, ki so bili v prvem polčasu več pri žogi, so nevarno zapretili v 40. minuti, ko je z volejem poskusil kapetan Aleksandar Lutovac, a je žoga na srečo Domžalčanov zletela preko domačih vrat, tako da se mreži v uvodnih 45 minutah nista zatresli.
 
Tudi uvodne minute drugega polčasa so pripadle gostom, ki so do vodstva prišli v 
52. minuti, ko je iznajdljivi Lutovac pobegnil po desni strani in z močnim strelom matiral nemočnega domačega vratarja Jakoba Ambrožiča. Šokirani Domžalčani nikakor niso uspeli povezati niti v zvezni vrsti, tako da so gostje še naprej držali iniciativo. V zadnjih dvajsetih minutah so se varovanci Darka Birjukova vendarle prebudili in povezali nekaj obetavnih akcij, a v lovu na zadetek, ki bi jih popeljal v naslednji krog niso bili uspešni. O napredovanju v naslednji krog so tako odločali streli z bele točke, v katerih so bili bolj zbrani nogometaši Rada.
 
Mladinska liga prvakov, 1. krog:
Domžale - Rad 0:1 (2:3)* - po strelih z bele točke, prva tekma 1:0

Strelec: 0:1 Lalovac (52) 

Začetni postavi:
Domžale: Ambrožič, Rom, Ivkič, Vrandečič, Huč, Repas, Hrovat, Sredojevič, Bizilj, Horvat, Hrček.

Rad: Marković, Stupić, Bainović, Tanasijević, Lutovac, Stojanović, Košanin, Pavić, Stojanović, Petrović, Roganović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.