Šport > Nogomet
9 ogledov

Strelske vaje Stuttgarta proti Werderju

1/13
Žurnal24 main
Prvič po prihodu novega trenerja je Köln z Mišom Brečkom in Milivojem Novakovićem izgubil. Na gostovanju je bil usoden Nürnberg (3:1). Stuttgart s 6:0 razbil Werder.

Stuttgart je proti Werderju vpisal drugo prvenstveno zmago na zadnjih treh srečanjih. "Švabi" so Bremenčana domov poslali s polno mrežo zadetkov (6:0). Pri strelskih vajah je z dvema zadetkoma prednjačil Cacau. Odlični napadalec je imel v 61. minuti izjemno priložnost za hat-trick, a mu je Tim Wiese ubranil strel iz enajstmetrovke. Razplet srečanja bi bil verjetno povsem drugačen, če bi Torsten Frings pri izidu 1:0 zadel iz najstrožje kazni.

Borussia Dortmund je z navdušujočo predstavo v gosteh pri Hannovru (0:4) še povečala svoje vodstvo na lestvici. Vodilno moštvo lige je večino dela opravilo v drugem delu drugega polčasa, ko so od 72. do 90. minute zadeli Barrios, Lewandowski in Blaszczykowski. Senzacionalni Mainz očitno počasi izgublja sapo, na gostovanju so bili nemočni proti Freiburgu, ki je slavil z 1:0.

Podaja Nove premalo
Še vedno zgolj začasni trener Frank Schaefer je na klopi Kölna doživel prvi poraz, po dolgem času pa je brez zadetka ostal tudi Milivoje Novaković. Skupaj z Mišem Brečkom je Ljubljančan odigral celo tekmo, ki je kozlički proti Nürnbergu niso dobili kljub boljši igri. Novaković in kompanija so zdaj spet na mestih za izpad, saj zasedajo 16. mesto.

Kot je že v navadi je Köln tekmo začel slabo in v Nürnbergu zaostal že v enajsti minuti, ko je Jens Hegeler prekinil precej kisel začetek tekme z izjemnim golom s kakšnih 25 metrov. Kozlički bi z akcijo slovenskih reprezentantov kmalu izenačili že v naslednjem napadu, a si je Milivoje Novakovič po podaji Miša Brečka, ko je bil sam pred vratarjem, žogo porinil predaleč naprej in vratar Raphael Schäfer jo je brez težav ukrotil. Zato pa je Novakovič napako popravil v 16. minuti, ko je v kazenskem prostoru z glavo spustil žogo Pedru Geromelu, ki je zabil za 1:1. Köln si je do konca polčasa ustvaril bore malo priložnosti, Nürnberg pa je pritiskal in kronal premoč tik pred polčasom, ko je z glavo zadel Ilkay Gündogan.

Drugi polčas se je začel z močnejšim nalivom in ravno po zaslugi spolzkega igrišča je Köln v 48. minuti prišel do kota. Na najvišji vratnici je skakal Novakovič, gotov zadetek pa je preprečil vratar Schäfer z izjemnim refleksom. Kozlički so bili cel polčas boljši nasprotnik, a so v lovljenju izenačenja začeli izgubljati vajeti igre iz svojih nog z neuporabnimi dolgimi žogami Novakoviću. Domači so prežali na protinapad in ga v 90. minuti dočakali, ko je za končnih 3:1 zabil Julian Schieber.

Vrhunci tekme Nürnberg - Köln in podaja Novakovića

Lahm rešil točko Bayernu
Na tekmi preobratov v Mönchengladbachu sta se morala domača Borussia in Bayern München na koncu zadovoljiti s točko. Prvič po kritikah na račun klubskega predsednika Ulija Hoenessa je trener Bavarcev Louis van Gaal iskal pot iz sredine lestvice proti vrhu. Začelo se je slabo, saj je Bayern zaostajal že po petih minutah, a po golih Maria Gomeza in Bastiana Schweinsteigerja povedel do konca polčasa. Domači so se spet vrnili v igro in Igor de Camargo je zabil za preobrat, na koncu pa je točko gostom le rešil branilec Philipp Lahm.

Stari mojster Raúl dvignil Schalke
Pred tekmo 11. kola Bundeslige je trener Felix Magath priznal, da je njegovim fantom iz Schalkeja zelo težko, ko so na mestu, ki vodi v drugo ligo, saj so podprvaki. Poleti so za okrepitve zapravili veliko, da bi do leta 2013 postali najboljša ekipa v Evropi. V tako težki situaciji v svoji karieri še nisem bil. Ne borimo se dovolj dobro," je dejal Magath. "Ti igralci niso navajeni, da se borijo za obstanek. Zanje je to nekaj novega." Rezultatsko krivuljo bo treba spremeniti in prvo priložnost so izkoristili. Proti St. Pauliju, enemu najbolj priljubljenih malih klubov v Evropi, sta 33-letni Raul in Klaas-Jan Huntelaar le upravičila naziv poletni okrepitvi. Prvi je zadel dvakrat, drugi je dodal gol za končnih 3:0. "Vesel sem, da je spet zadel. S tem se je odkupil za prejšnje tekme," je o Raulu dejal trener Magath.

Lestvica:
1. Dortmund 28 točk
2. Mainz 24
3. B. Leverkusen 21
4. Eintracht 19
5. Hoffenheim 18
...
16. Schalke 9
17. Köln 8
18. B. Mönchengladbach 7

Nemška liga, 11. kolo:

Schalke : St. Pauli 3:0 (1:0)
Raúl (14, 81), Huntelaar (54)

Nürnberg : Köln 3:1 (2:1)
Hegeler (11), Gündogan (43), Schieber (90); Geromel (16)
Brečko in Novakovič (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Hamburger SV : Hoffenheim 2:1 (1:1)
Westermann (45), Petrić (83); Salihović (6/11-m)

Eintracht Frankfurt : Wolfsburg 3:1 (2:0)
Gekas (26, 55/11-m), Schwegler (39); Dejagah (66)

Borussia Mönchengladbach : Bayern München 3:3 (1:2)
Herrmann (5), Reus (56), De Camargo (61); Gomez (11), Schweinsteiger (40/11-m), Lahm (84)

Freiburg : Mainz 1:0 (0:0)
Cisse (64/11-m)

Hannover : Borussia Dortmund 0:4 (0:1)
Kagawa (11), Barrios (72), Lewandowski (81), Blaszczykowski (90)
RK: Haggui (77/Hannover)

Bayer Leverkusen : Kaiserslautern 3:1 (1:1)
Sam (38, 84), Helmes (68); Dick (15)

Stuttgart : Werder Bremen 6:0 (3:0)
Marica (10), Cacau (31, 45), Gentner (68), Niedermaier (73), Boka (86)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.