Šport > Nogomet
14 ogledov

Strelski dvoboj LeBronu, zmaga Curryju

lebron james EPA
Košarkarji Golden State Warriors so na peti finalni tekmi lige NBA v svoji dvorani s 104:91 premagali Cleveland Cavaliers. V zmagah zdaj vodijo s 3:2 in jih do končnega zmagoslavja loči le še zmaga.

"Upam, da bomo že v torek v svojih rokah držali lovoriko. To je vse, kar si želim storiti," je po koncu 48 minut igre v Oaklandu in tretji zmagi ekipe Golden State Warriors v finalni seriji končnice najmočnejše košarkarske lige na svetu dejal Stephen Curry, ki je v zadnji četrtini samo potrdil svojo kakovost. V njej je dosegel 17 od svojih 37 točk, ob tem pa je imel še sedem skokov in štiri podaje.

Pred zadnjo četrtino so si domači košarkarji priigrali šest točk prednosti (73:67), vendar so gostje s trojko razpoloženega LeBrona Jamesa osem minut pred koncem tekme povedli z 80:79. Že v naslednjem napadu je s trojko odgovoril Curry, ki je bil do konca tekme nezaustavljiv, veliko pomoči pa je imel tudi v Andreju Iguodali in Draymondu Greenu.

Pri gostih odlični James, ki je v finalni seriji prišel še do drugega trojnega dvojčka, ob 40 točkah je imel še 14 skokov in 11 podaj, ni zmogel vsega sam, saj je imel premalo pomoči soigralcev. Z 19 točkami se je sicer izkazal Tristan Thompson, pet manj jih je dosegel J. R. Smith, vendar je bilo to premalo za končni uspeh Clevelanda. Rus Timofej Mozgov, ki je bil na četrti tekmi z 28 točkami najboljši strelec svoje ekipe, se v Oaklandu sploh ni vpisal med strelce, je pa res, da je igral le devet minut.

"Prepričan sem, da se bomo v Oakland še vrnili, zato ker sem najboljši igralec na svetu," je bil navkljub porazu samozavesten James.

lebron james | Avtor: EPA EPA
Toda psihološka prednost je po dveh zaporednih zmagah, predvsem pa zaradi dejstva, da imajo daljšo klop, manj težav s poškodbami, Cleveland še naprej igra brez poškodovanih Kevina Lova in Kyrieja Irvinga, zdaj na strani bojevnikov. Curry je tokrat vso odgovornost prevzel nase, trener Steve Kerr pa ima na voljo tudi več razpoloženih igralcev.

Tokrat so se ob Curryju izkazali Green s 16 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami, Iguodala, ki je dosegel 14 točk, osem skokov in sedem podaj, ter Leandro Barbosa, ki je igral le 17 minut, vendar je tekmo končal s 13 točkami.

"Izredno sem zadovoljen, kako smo odigrali tekmo, vendar menim, da smo sposobni igrati še bolje. Vse pohvale si zasluži Curry, ki je, ko je bilo to najbolj potrebno, zadevo vzel v svoje roke in odigral še eno fantastično tekmo," je svojega najboljšega igralca pohvalil Steve Kerr, ki je na dobri poti, da ob petih NBA naslovih, ki jih je dosegel kot igralec, že v svoji prvi sezoni na klopi doda tudi trenerskega. To je pred njim leta 1982 uspelo le še legendarnemu Patu Rileyju.

"Dve stvari sta odločili tekmo. Naša potrpežljivost in Stephen Curry," je zmago komentiral Klay Thompson, z 12 točkami peti igralec Golden Stata, ki je dosegel več kot deset točk, v ekipi Clevelanda je to uspelo le štirim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.