Šport > Nogomet
86 ogledov

Strmoglavilo letalo z nogometaši

 Chapecoense nogometna ekipa EPA
V Kolumbiji je danes strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu, so sporočile tamkajšnje oblati. Na letalu so bili člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, ki so bili na poti na nogometno tekmo s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v Medellin.

Omenjena kluba naj bi se pomerila v finalu južnoameriškega pokala. Kontrola poletov v Medellinu je stik z letalom izgubila pri gori El Gordo blizu kraja La Union, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po nekaterih informacijah naj bi nekaj ljudi nesrečo preživelo.

Letalo letalske družbe LaMIA z 72 potniki in devetimi člani posadke je bilo na poti iz Bolivije v Medellin. "Očitno je letalu zmanjkalo goriva," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Elkin Opina, župan kraja La Ceja, v bližini katerega se je zgodila nesreča. Kot je dejal v juranjih urah po srednjeevropskem času, so reševalci na prizorišču, bolnišnice pa so pripravljene na sprejem poškodovanih.

Letališče v Medellinu je na Twitterju zapisalo, da je do prizorišča nesreče zaradi slabega vremena možno priti le po kopnem. Letalo je ob 22. uri po krajevnem času poslalo klic v sili in javilo, da ima težave z elektriko so še dejali na letališču drugega največjega kolumbijskega mesta.

Po prvih informacijah naj bi preživelo šest oseb, župan Opina je še sporočil, da je med preživelimi tudi neimenovani 25-letni nogometaš. Poveljnik policije v Medellinu Jose Acevedo je kasneje sporočil, da so iz razbitin letala rešili šest preživelih, vendar je ena oseba na poti v bolnišnico podlegla poškodbam.

Južnoameriška nogometna zveza je do nadaljnega prekinila tekmovanje v južnoameriškem pokalu.

 
Komentarjev 1
  • zdrej 11:56 30.november 2016.

    Dragi novinarji. Poročanje kar nepopolno. Slikovni in vedo material se ne ujemata. Tako mi še veno ni jasno, kak tip telala je to bil. Namreč zadnji video posnetek prikazuje širokotrupca, tukaj na sliki pa je ozkotrupec!