Šport > Nogomet
7 ogledov

Študenti množično uničujejo Fifino igro

sepp blatter EPA
Skupina britanskih študentov je začela kampanjo, s katero želi uporabnike prepričati v bojkot računalniške igrice Fifa, dokler predsednik Sepp Blatter ne odstopi s položaja.

Ponovna izvolitev švicarskega funkcionarja Seppa Blatterja na položaj predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) še naprej dviguje ogromno prahu. Med tistimi, ki nasprotujejo petemu mandatu 79-letnega mogotca, je tudi skupina britanskih študentov, ki se je odločila, da bo uničila vse izvode računalniške prodajne uspešnice in svoj denar raje namenila Fifinemu največjemu tekmecu Pro Evolution Soccer (PES).

Kreativni vodja projekta je David Mant, dolgoletni uporabnik nogometne simulacije, ki izhaja pod okriljem Mednarodne nogometne zveze, ki poziva k bojkotu nove različice, katera bo uporabnikom na voljo septembra.
 
Mant napoveduje, da bo uničil vsak izvod priljubljene igrice. Kot pojasnjuje, ga je najbolj razjezila Fifina odločitev, da organizacijo SP 2018 zaupa Rusiji namesto Angliji, vnovična izvolitev Seppa Blatterja pa je bila samo še kaplja čez rob. ''Od Ronaldinhove Fife 09 sem bil brezpogojno zvest Fifini franšizi in kupil sem vsako naslednjo izdajo, a zdaj je moje zvestobe konec. Septembra ne bom kupil Fife 16. Dovolj imamo! Zahtevamo konec Fifine tiranije,'' je povedal 21-letni študent.

Nogometno igro je mogoče igrati na vseh konzolah, vključno s PS3 in PS4 ter Xbox 360 in Xbox One. ''To ni več nedolžno, gre za masovno korupcijo. Skrajni čas je, da se zavežemo tradicionalnim vrednotam, kot so poštenje in transparentnost, in glasujemo s svojim zapestjem. Vzemite v roko PES 16 in zatrite tirana,'' je dodal Mant.

Pobudi se je pridružila kopica študentov, ki masovno uničujejo svoje več deset evrov vredne igrice. ''Dokler Fifa ne zavrže Seppa Blatterja, bom jaz zavrgel Fifo,'' je povedal Gabriel Pogrund in dodal: ''Če stripovski zlobnež Blatter resnično ne ve, da se dogaja korupcija na takšnem nivoju, potem je strašansko nesposoben. Kakorkoli, mora oditi. Moj bojkot Fife se prične danes.''

Oli Dugmore je imel v lasti le Fifo 13, ki ga je tako prepričala, da naslednjim izdajam ni ponudil priložnosti. Zdaj se je odločil, da bo svoj izvod prelomil. ''Odločil sem se, da bom protestiral proti Fifini korupciji. To je edini način, saj bojkot nogometnih tekem ni izvedljiv. Anglija in David Beckham sta zaradi sumljivih dogovorov ostala brez organizacije SP. Blatter, ven,'' je povedal.

sepp blatter | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.