Šport > Nogomet
19 ogledov

Stvar je jasna: Real veliki favorit

Jose Mourinho Real Madrid EPA
Nocoj se začenjajo prvi četrtfinalni obračuni v nogometni Ligi prvakov. Real gostuje pri ciprski senzaciji Apoelu, Benfica pa bo gostila Chelsea.

Kraljevi klub bo gostoval pri ciprskem palčku, ki se je z uvrstitvijo med osem najboljših zapisal v zgodovino ciprskega nogometa, saj to ni uspelo še nikomur. Pri Realu tekmeca nikakor ne podcenjujejo, a se zavedajo, da so favoriti.

"Zavedam se, da smo favoriti za napredovanje. Od te vloge ne bežimo. Apoel se ne more meriti z nami ne po zgodovini ne po proračunu. A to ne pomeni, da gre za slabo ekipo. Nasprotno, Apoel igra zelo dobro in je zasluženo v četrtfinalu. Premagal je tudi take ekipe, kot sta Lyon in Porto. Ciprčane zelo spoštujemo," je dejal Realov trener José Mourinho in dodal: "Apoelova glavna odlika je ta, da ima dobro uravnoteženo ekipo. To je za marsikoga floskula, zame pa to pomeni ogromno." Portugalec se še dobro spomni težav, ki jih je imel Real na prvi tekmi osmine finala pri moskovskem CSKA: "Tudi tokrat nas čaka težko delo, a naredili bomo vse za zmago. V povratni tekmi na našem stadionu bo lažje." V prvo postavo Reala se vračata Pepe in Mesut Özil, zaradi kartonov pa bo manjkal Xabi Alonso, ki ga bo v vezni vrsti zamenjal Esteban Granero. V konici napada bo začel Karim Benzema, Gonzalo Higuaín pa bo na klopi.

Apoel lahko nocoj zaigra sproščeno, saj nihče ne pričakuje njegove zmage. A domači imajo svoje načrte. "Ne vemo, kaj lahko pričakujemo, ampak sem optimist. Počakajmo in videli bomo," meni prvi napadalec moštva, Brazilec Aílton. Trener Ivan Jovanović ne more računati na kaznovanega Gustava Manduco, namesto katerega bo v prvi postavi začel Ivan Trickovski.


V drugi tekmi se bosta udarila Benfica in Chelsea. Favoriti za napredovanje so Angleži, a bodo to morali dokazati na igrišču.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Ob 20.45:

Apoel Nikozija – Real Madrid
Benfica Lizbona – Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.