Šport > Nogomet
6 ogledov

Suárez besni: ''Liverpool krši pogodbo''

luis suarez EPA
Urugvajski reprezentant Luis Suárez, ki želi zapustiti Liverpool, je Redse obtožil, da kršijo pogodbo.


Luis Suárez je bil v zadnjem mesecu predmet dveh neuspelih ponudb Arsenala, ki si želi 26-letnega napadalca pripeljati na Emirates. Pri Liverpoolu upajo, da jim bo Urugvajca uspelo zadržati v ekipi, medtem ko Suárezu počasi popuščajo živci.

Nekdanji nogometaš Ajaxa še vedno ni vložil uradne prošnje za prestop, kot so mu to svetovali v Liverpoolu, vendar vztraja, da bo zapustil Anfield. Najbolj aktivno se za njegov prestop zanima Arsenal, čigar zadnja ponudba znaša nekaj več kot 46 milijonov evrov.

''Liverpool krši pogodbo''

Liverpool je ponudbo zavrnil, Suárez pa trdi, da Redsi s tem kršijo dogovor. Urugvajec naj bi imel v pogodbi klavzulo, ki mu omogoča, da zapusti Anfield, če se Liverpool ne uvrsti v Ligo prvakov in zanj prejme ponudbo, višjo od 46 milijonov evrov.

''Lani sem imel priložnost, da odidem k velikemu evropskemu klubu, vendar sem ostal v prepričanju, da bom lahko odšel, če se naslednjo sezono ne bomo uvrstili v Ligo prvakov. Lani sem dal vse od sebe, vendar ni bilo dovolj, da bi se uvrstili med prve štiri. Zdaj si želim, da Liverpool spoštuje naš dogovor,'' je povedal Suárez in dodal, da bo v nasprotnem primeru iskal drugačne rešitve.

Zatekanje k grožnjam

''Klub mi je dal svojo besedo in pogodba je podpisana. Z veseljem jo bomo dali v presojo Premier League, vendar ne želim, da se to zgodi. Ne počutim se izdanega, toda klub je dal obljubo, tako kot sem jaz obljubil, da bom naredil vse, da se uvrstimo v Ligo prvakov. Dali so mi obljubo in zdaj naj jo izpolnijo,'' je dodal 26-letnik.

Navijači si želijo, da bi Suárez ostal v Liverpoolu, kjer je eden izmed ljubljencev domačega občinstva. ''Pretekli vikend sem bil deležen lepega sprejema in hvaležen sem za to. Ne verjamem, da so navijači jezni. Mislim, da razumejo nogometaša, ki ima ambicije, da bi igral na najvišji ravni. Star sem 26 let. Moram igrati v Ligi prvakov. Čakal sem eno leto in nihče ne more reči, da nisem dal vse od sebe. Ljudje me obtožujejo pomanjkanja zvestobe, vendar sem lani povedal Liverpoolu, da se zame zanima vrhunski evropski klub. Pogovarjal sem se z Brendanom Rodgersom in rekel mi je: 'Ostani še eno sezono. Če nam ne bo uspelo, ti dam svojo besedo, da bom osebno poskrbel za to.' Želim, da Liverpool spoštuje svoje obljube. Soigralci mi pravijo: 'Ne razumemo, če je to zapisano v pogodbi, zakaj ne smeš oditi','' je povedal Suárez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.