Šport > Nogomet
27 ogledov

Suárez čaka na sodbo

Luis Suarez naj bi z rasističnimi zmerljivkami napadel Patrica Evraja EPA
Napadalec Liverpoola Luis Suárez naj bi v petek spoznal, če je bila njegova pritožba na sodbo angleške nogometne zveze (FA), da je na tekmi Premier League z rasističnimi opazkami zmerjal branilca Manchester Uniteda Patrica Evraja, uspešna. FA je odločitev kasneje preložila do najkasneje 20. decembra.

FA je Luisa Suáreza obtožila žaljenja Patrica Evraja na podlagi "etnične pripadnosti in/ali barve in/ali rase", urugvajski napadalec pa je prestal tudi dva dni disciplinskega zaslišanja. Končna sodba naj bi bila znana v petek. Vse našteto izvira iz visokonapetostnega derbija angleške lige, kjer sta se Liverpool in Manchester United 15. oktobra na Anfieldu razšla z neodločenim izidom (1:1). Evra je po tekmi za francosko televizijo dejal, da mu je Suárez neko besedo rekel "več kot desetkrat", Urugvajec pa je skupaj s podporo trenerja Kennyja Dalglisha vse obtožbe nemudoma zanikal.

Kasneje se je razvedelo, da naj bi Suárez uporabil besedo "negrito" (črnček, op. a.), ki naj bi se v Južni Ameriki uporabljala kot ljubkovalnica za temnopolte, na tej razlagi pa je Liverpoolov napadalec tudi gradil svojo obrambo. "Negrito" naj bi bil tudi Evrajev vzdevek pri Unitedu. Trener Dalglish mu je v bran stopil tudi na novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo z Astonom Villo.

"Stojimo mu ob strani in mu pomagamo, kolikor mu lahko," je dejal Dalglish. "Ko bo preiskava končana, bomo lahko govorili. Kot sem rekel že prejšnji teden, bi morala biti FA tista, ki bi vam (medijem, op. a.) dala informacije o vsem skupaj, ne mi."

Če bodo Suáreza spoznali za krivega, potem mu poleg denarne kazni grozi tudi prepoved igranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.