Šport > Nogomet
15 ogledov

Suarez : Čile 4:0

Luis Suarez Reuters
Luis Suarez je zabil vse štriri zadetke za zmago Urugvaja proti Čilu s 4:0 v 3. kolu južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Argentinci so doma le remizirali proti Boliviji (1:1).

Tretje kolo južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo, ki bo leta 2014 v Braziliji, je zaznamoval napadalec Urugvaja Luis Suarez. Ta je na tekmi proti Čilu v Montevideu zabil vse štiri gole za domačo izbrano vrsto in tako dal levji delež k zmagi s 4:0.

Štiriindvajsetletni napadalec Liverpoola je svoj "strelski pohod" začel v 42. minuti, nadaljeval pa ga je še v 45., 63. in 68. minuti. Trinajst minut pred koncem je ob stoječih ovacijah zapustil zelenico, a ostal skromen. "Najpomembnejše je to, da smo zmagali. Ni važno, kdo zabije gol. Danes sem bil pač jaz na vrsti. Dokazali smo, da je Urugvaj še vedno na zmagoviti poti," je povedal odlični napadalec, ki je poskrbel, da se odsotnost poškodovanega Diega Forlana ni prav nič poznala. Na drugi strani je Čile nastopil nekoliko oslabljen, saj je selektor Claudio Borghi zaradi kršenja discipline med tednom iz ekipe poslal pet reprezentantov.

Nov spodrsljaj Argentine

V Buenos Airesu pa so povsem drugačne volje kot vodilni v kvalifikacijah Urugvajci igrišče zapuščali Argentinci. Ti so se v 56. minuti znašli v zaostanku proti Boliviji, ko je zadel Marcelo Martins. Vsaj točko je "gavčem" rešil Ezequiel Lavezzi štiri minute pozneje.

V zaključku tekme so gostitelji pritisnili, imeli priložnosti tudi za zmago, vendar kljub vsej napadalni kakovosti, ki jo premore Argentina, jim ni več uspelo zatresti bolivijske mreže. Tekma se je tako končala z 1:1, kar pomeni, da Argentinci za Urugvajem zaostajajo že za tri točke. "Ne smemo oddati niti točke več. Jezni smo, ker smo imeli priložnosti, a jih nismo izkoristili," je po tekmi povedal prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi.

V Južni Ameriki so ponoči odigrali še dve tekmi. Paragvaj je doma ugnal Ekvador z 2:1, za gostitelje sta zadela Cristian Riveros in Dario Veron, Kolumbija in Venezuela pa sta se razšli z 1:1, čeprav je domače zgodaj v prvem polčasu v vodstvo popeljal Fredy Guarin s svojim značilnim močnim udarcem od daleč.

Na SP se bodo po 16 kolih uvrstile prve štiri ekipe, peta pa bo šla v dodatne kvalifikacije.

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2014, 3. kolo:

Argentina : Bolivija 1:1 (0:0)
Lavezzi (60); Moreno (56)

Urugvaj : Čile 4:0 (2:0)
Suarez (42, 45, 68, 74)

Kolumbija : Venezuela 1:1 (1:0)
Guarin (11); Feltscher (79)

Paragvaj : Ekvador 2:1 (0:0)
Riveros (47), Veron (57); Rojas (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.