Šport > Nogomet
30 ogledov

Suarez ne bo igral v finalu

luis suarez Profimedias
Luis Suarez ne bo smel igrati v finalu španskega pokala.

Urugvajski napadalec Luis Suárez je na polfinalnem obračunu kraljevega pokala proti madridskemu Atleticu v 88. minuti prejel drugi rumeni karton, pri španski nogometni zvezi (RFEF) pa so danes zavrnili pritožbo Barcelone na odločitev sodnika. Napadalec bo tako ostal brez finalne pokalne tekme proti Alavesu.

Urugvajec je rumeni karton prejel 'zaradi nepremišljenega udarca tekmeca z roko ob boju za žogo'. Suarez je prvi rumeni karton na tekmi prejel le dve minuti prej.

Sodnik je v poročilu tudi zapisal, da nogometaš kljub navodilom najprej ni želel zapustiti zelenice, nato pa nadaljeval s spremljanjem tekme in to kljub večkratnim opozorilom naj zapusti tunel po katerem igralci prihajajo na igrišče ter se napoti v garderobo.

Ob zavrnitvi Barcelonine pritožbe so pri RFEF dejali, da video dokazi 'ne bi mogli biti bolj jasni in so v nasprotju z izjavami pritožbene strani'.

Poleg Suareza na finalni tekmi, ki bo na sporedu 27. maja, zaradi izključitve na tekmi z Atleticom ne bo smel zaigrati tudi Sergi Roberto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.