Šport > Nogomet
26 ogledov

Suárez nogometaš leta v Angliji

luis suarez EPA
Urugvajski napadalec Luis Suárez, ki je v dresu Liverpoola to sezono zabil 30 golov v 31 nastopih angleškega prvenstva Premier League, je v nedeljo postal najboljši igralec sezone v Angliji po izboru nogometašev (PFA).



27-letni Suárez je prejel nagrado na slovesnosti v Londonu, kamor je priletel iz Liverpoola takoj po porazu z 0:2 na Anfieldu proti Chelseaju, ki je zelo zamajal upe rdečih na prvenstveno zvezdnico, prvo po letu 1990.

Najboljši mladi igralec sezone v Angliji je postal nogometaš Chelseaja, 23-letni Belgijec Eden Hazard, ki nedeljske tekme zaradi poškodbe ni igral. "Prva liga je polna odličnih igralcev, zato mi je še posebej v čast, ker so me za najboljšega izbrali prav nogometaši. To nagrado posvečam soigralcem pri Liverpoolu in strokovnemu štabu, saj brez njihove pomoči te nagrade ne bi imel," je dejal Suárez.

V angleški ekipi leta po izboru sindikata nogometašev so končali Petr Čech (Chelsea), Luke Shaw (Southampton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Seamus Coleman (Everton), Eden Hazard (Chelsea), Yaya Touré (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Luis Suárez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.