Šport > Nogomet
365 ogledov

Suarez po 16 letih zapušča Evropo

Luis Suarez Epa
Legendarni urugvajski napadalec bo kariero nadaljeval v Argentini.

Urugvajski nogometni napadalec Luis Suarez bo okrepil vrste argentinskega velikana River Plate, so danes poročali številni španski in argentinski mediji, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

Petintridesetletnemu Suarezu bo 30. junija potekla njegova pogodba z Atleticom Madridom, na kultni stadion Monumental pa bo prišel kot prost igralec, saj se z Madridčani ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Urugvajec je bil v Atleticu soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Luis Suarez | Avtor: Epa Epa

Urugvajec naj bi se že dogovoril o pogojih sodelovanja z Riverjem, v katerem naj bi zamenjal nadarjenega 22-letnega Juliana Alvareza, ki bo, kot kaže, kariero nadaljeval v Angliji v vrstah Manchester Cityja.

Suarez je nazadnje nastopil v Južni Ameriki leta 2006, ko je po sezoni v vrstah Nacionala iz Montevidea odšel v Evropo. Izkušeni napadalec je na stari celini branil barve Groningena, Ajaxa, Liverpoola, Barcelone in Atletica Madrida. Za reprezentanco Urugvaja je odigral 132 tekem in dosegel 68 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.