Šport > Nogomet
1 ogledov

Suarez se je pokesal

Evra Suarez Manchester United Liverpool derbi Premier League EPA
Nerokovanje Luisa Suareza in Patircea Evraja pred sobotno tekmo med Liverpoolom in Manchester Unitedom je vzdignilo kar nekaj prahu. Urugvajec se je zdaj opravičil, ker temnopoltemu tekmecu ni želel seči v roko.

Urugvajski nogometaš Liverpoola Luis Suarez se je dan po tekmi z Manchester Unitedom, pred katero ni želel seči v roko temnopoltemu tekmecu Patricu Evraju, za to potezo opravičil in dejal, da je bila to napaka, s katero je škodil tudi svojemu klubu.

Suarez je bil na sobotni tekmi pod drobnogledom angleške športne javnosti prav zaradi Evraja: po oktobrski tekmi teh moštev je Urugvajca angleška nogometna zveza kaznovala z osmimi tekmami prepovedi nastopanja zaradi rasističnih opazk na račun Francoza. Sobotna tekma - z 2:1 jo je dobil Manchester United - pa je bila za Suareza prva proti tej ekipi po prestani kazni.

Liverpool je danes na spletni strani objavil opravičilo svojega igralca. "Pogovoril sem se s trenerjem in spoznal, da nisem ravnal prav. Nisem razočaral le njega, ampak tudi klub, zato mi je žal. Naredil sem napako, moral bi sprejeti roko Patrica Evraja. Za svoje dejanje bi se rad opravičil," je zapisal Suarez in še dodal, da bi se rad zdaj osredotočil le na igranje nogometa.

Komentarjev 2
  • Kunaver 19:51 12.februar 2012.

    Veliko masla ima Evra, res je:http://slo-kronika.si/mnenja/komentar/suarez-vs-evra-ali-neverjetna-lahkotnost-opletanja-z-rasizmom/

  • JackD 16:41 12.februar 2012.

    Mediji preveč napihujete tole zadevo. Tu ima ogromno masla na glavi tudi Evra, ki je provociral s tistim umikanjem in potem vlečenjem za roko Suareza. Če te človek spravi na prisilni počitek za 2 meseca, imaš do njega odpor. Pa ...prikaži več če si za to kriv, ali pa ne. In potem gre še Evra takole provocirati. Suarez je pač spregledal to provokacijo (kot tudi tisto na koncu tekme, ko je Evra skakal pred njim), Evra pa je dobro zopet zaigral nedolžno žrtev. Potem so (ste) pa tu še mediji, ki iz vsake muhe naredite slona in smo tam kjer smo. Suarez je rasistična ignorantska svinja, Evra pa je ničhudega sluteča žrtev. Ampak žal ni vse tako črno na belem. In kar se je dogajalo med njima, vesta le Urugvajec in Francoz. In tako bo za vselej ostalo.