Šport > Nogomet
23 ogledov

Suárez si želi "prijateljski" dogovor s klubom

luis suarez EPA
Urugvajski napadalec Luis Suárez je v četrtkovem intervjuju za španski dnevnik Marca dejal, da si želi "prijateljskega dogovora" z Liverpoolom.

Luis Suárez je tudi v pogovoru za dnevnik MARCA ponovil, da so mu pri Liverpoolu obljubili, da mu bodo v primeru neuspeha v potegovanju za uvrstitev v Ligo prvakov dovolili zapustiti klub. Urugvajec je v lanski sezoni Premier League zabil 29 golov in bil med finalisti v izboru za najboljšega posameznika tekmovanja, Redsi pa so osvojili šele sedmo mesto in ostali brez nastopa v evropskem pokalu.

Iz kluba sicer že celo poletje ponavljajo, da Suárez ni naprodaj, vsaj ne za manj kot 50 milijonov funtov (58 milijonov evrov), potem ko jim je do sedaj najkonkretnejšo ponudbo poslal angleški rival Arsenal, ki za Urugvajca ponuja 40.000.001 funt.

Suárez trdi, da klavzula v pogodbi je

"Lani smo dobili ponudbo kluba iz Lige prvakov," je za četrtkovo izdajo dnevnika MARCA povedal vročekrvni Južnoameričan. "Situacijo sva ocenila z agentom, oni pa so mi povedali, da prihaja nov trener, ki se bo s klubom trdo boril za mesto v Evropi. Dogovorili smo se o podaljšanju pogodbe z novo klavzulo: če se ne uvrstimo v Ligo prvakov, bi mi dovolili oditi, če bi klub prejel ponudbo za več kot 40 milijonov funtov. Zdaj imamo ponudbo kluba, ki je v Ligi prvakov in ki si me močno želi."

Na vprašanje, če bo klubu predal uradno zahtevo po prestopu, je Suárez odvrnil: "Zamislil sem si, da bi dosegli prijateljski dogovor in da bi oni spoštovali klavzule, za katere smo se dogovorili pred letom dni. V tem trenutku tega ne počnejo."

Kaznovan zaradi nespoštljivega vedenja

Po tem, ko je Suárez javno izrazil željo, da bi prestopil k Arsenalu, so ga v Liverpoolu postavili na stranski tir in zaradi "nespoštljivega vedenja" ne bo treniral skupaj s preostalimi člani ekipe. Suárez je čas (nogometnih) medijskih kislih kumaric dodobra pretresel z javno izraženo željo, da naj ga Liverpool vendarle proda Arsenalu, češ da si želi igrati v Ligi prvakov.

"V lanski sezoni sem za klub storil vse, kar je bilo v moji moči. Že lani sem imel možnost, da prestopim v velik evropski klub, a sem ostal v upanju, da me bodo letos spustili, če nam ne uspe preboj v ligo prvakov. Star sem 26 let, moram igrati v ligi prvakov. Dovolj sem že naredil v svoji karieri, da si to zaslužim," je pred dnevi povedal napadalec, ki je v zadnji sezoni na 44 tekmah dosegel 30 zadetkov in za katerega se najbolj ogrevajo topničarji.

PFA ugotovil, da klavzule ni

Takšna javna izpoved pa ni naletela na dober sprejem pri vodilnih v Liverpoolu. Trener Brendan Rodgers je bil besen kot ris in Suáreza zaradi "nespoštljivega odnosa do kluba in soigralcev" poslal na stranski tir, dokler ne bo popravil svojega vedenja. Trener je obenem zanikal, da so Urugvajcu obljubili, da ga bodo pustili, če se Liverpool ne bo kvalificiral v Ligo prvakov.

Zapletlo pa se je tudi z razlago pogodbe. Združenje poklicnih igralcev Professional Footballers' Association (PFA) je namreč ugotovilo, da v njegovi pogodbi ne obstaja klavzula, ki bi mu zagotavljala prestop za odškodnino v višini 40 milijonov funtov. Rodgers je sicer dopustil možnost pogovorov o morebitnem prestopu za "ustrezno" odškodnino, višjo za vsaj deset milijonov od zneska, ki ga je pripravljen ponuditi Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.