Šport > Nogomet
34 ogledov

''Suárez šteje na prste, ne zna seštevati''

luis suarez EPA
Nekdanji agent Luisa Suáreza se je ostro odzval na obtožbe nekdanjega varovanca, da mu še vedno dolguje denar za prestop iz Nacionala v Groningen, ki se je zgodil leta 2006.

Daniel Fonseca, nekdanji agent Luisa Suáreza, se je zapletel v vojno besed z zvezdnikom španskega prvaka, ki mu je pred dnevi očital, da mu še vedno dolguje 20 odstotkov od prestopa v nizozemsko ligo Eredivisie.

Groninen je za urugvajskega reprezentantna leta 2006 odštel 800.000 evrov, pri čemer naj bi se Fonseca dodobra okoristil. Suárezu naj bi obljubil, da mu bo dogovorjenih 20 odstotkov plačal pri naslednjem prestopu, kar se po navedbah nogometaša ni zgodilo. Zvezdnik Barcelone prav tako trdi, da je njegova plača v nizozemskem prvenstvu znašala tretjino zneska, ki mu ga je obljubil agent. 

''Prodal me je ekipi in dejal, da bom imel 30.000 evrov plače, potem pa izvem, da gre v resnici za 10.000. To je bilo eno redkih razočaranj v mojem sodelovanju z Danielom. Še vedno me jezi, da kot nekdanji nogometaš storiš nekaj takega igralcu, ki je začel z ničle, ki se je boril, trpel in odigral svojo vlogo,'' je potožil Suárez.

Daniel Fonseca | Avtor: EPA EPA
Fonseca, nekdanji nogometaš Juventusa, Rome, Napolija in River Platea, svojo kariero pa je tako kot Suárez začel v Nacionalu, je obtožbe kategorično zanikal.

''Laže. On je otrok s posebnimi potrebami, to vsi vemo. Še vedno obiskuje psihologa, vendar mislim, da ni učinka. Moral ga bo zamenjati ali pa oditi k psihiatru. Šteje na prste, fant ne zna seštevati,'' je dejal Fonseca.

luis suarez | Avtor: EPA EPA
Preden je beseda nanesla na denar, je Suárez priznal, da je nekdanjemu agentu hvaležen. ''Ko sem bil star 15 let, je plačal moj prvi obisk Španije. Pogosto je z denarjem pomagal meni in moji družini. Hvaležen sem mu za to. Včasih mi je podaril nogometne čevlje. Lepo je ravnal z nami,'' je povedal napadalec.

A Fonseca se za lepe besede ni zmenil. Obtožbe o domnevnem dolgu so bile kaplja čez rob. ''Vse se je začelo, ko sem moral fantu povedati neprijetno resnico. Trije soigralci so me poklicali in potožili, da imajo težave z Luisom. Moral sem izreči nekaj neprijetnega in to bom odnesel v grob. Ni sprejel. Strahopetec naj pove resnico, ne pa da me blati z obtožbami, da mu dolgujem 200.000 evrov. Mali lopov! Če bi imel malo poguma, bi povedal, kaj sem mu rekel. To je pravi motiv, da se ta sramotni človek skriva že šest let,'' je pristavil Fonseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.