Šport > Nogomet
100 ogledov

Suárez zabil med Oblakovimi nogami

jan oblak luis suarez EPA
Lionel Messi in Luis Suárez sta premagala Jana Oblaka na tekmi 22. kroga španske La Lige in Barçi priigrala pomembne tri točke v boju za naslov državnega prvaka.

Veliki derbi španskega prvenstva se je končal z zmago Barcelone (2:1), ki ima s tekmo manj po novem tri točke prednosti pred Atlético Madridom. Real Madrid, ki ga v nedeljo čaka tekma z Espanyolom, zaostaja že za sedem.

Kataloncem sta zmago priigrala Lionel Messi, ki je zadel v 30. minuti, in Luis Suárez, ki je osem minut kasneje z mojstrsko izvedenim strelom med nogami slovenskega čuvaja mreže postavil končnih 2:1. Madridčani so sicer povedli v deseti minuti, ko je bil natančen Koke.

Dober začetek pa se je hitro prelevil v nočno moro varovancev Diega Simeoneja. Po pol ure igre je izenačil Messi, kmalu zatem pa je zmagoviti gol za Katalonce zabil Suárez. A težave Atlética so se s tem šele začele.

Najprej je bil tik pred iztekom prvega polčasa izključen Filipe Luis, po drugem rumenem kartonu pa je v 65. minuti igrišče zapustil še Diego Godín. Atlético z devetimi nogometaši ni mogel parirati aktualnemu španskemu prvaku, vendar se rezultatska tabela do konca tekme ni več spremenila.

Messi je dosegel 482. zadetek v dresu Barcelone, Cristiano Ronaldo je trenutno pri 518. Najboljša nogometaša na svetu sta skupaj zabila natanko 1000 golov.

La Liga, 22. krog:

Barcelona : Atletico Madrid 2:1 (2:1)
Eibar : Malaga 1:2 (0:1)
Getafe : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
Villarreal : Granada 1:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.