Šport > Nogomet
37 ogledov

Suárezova nova pogodba izvzema Real in Barço

(Tottenham - Liverpool) Luis Suarez Reuters
Podaljšanje pogodbe prvega strelca Luisa Suáreza je bilo zgodnje božično darilo za navijače Liverpoola, ki pa bi lahko Urugvajca kljub vsemu izgubili že poleti.

Luis Suárez je brez trohice dvoma trenutno najboljši nogometaš Premier League. Urugvajec igra kot v transu in je celo tako dober, da so ljudje pozabili na njegove številne prestopke (konec koncev tudi ugriz Branislava Ivanovića, zaradi katerega je moral počivati na desetih tekmah) in odkrito željo, da pred začetkom nove sezone zapusti Liverpool.

Trener Brendan Rodgers mu je namenil treninge v osami in avgusta le "zlomil" svojega najboljšega posameznika, ki se je odločil ostati v klubu, nato pa povsem nepričakovano pred dnevi podpisal podaljšanje pogodbe. A slednja bi laho bila le pesek v oči navijačem, poročajo dobro obveščeni viri.

220.000 evrov od naslednje sezone naprej

Po poročanju BBC bo Suárez z zdajšnjih 180.000 evrov poskočil v rang najbolje plačanih nogometašev na svetu z 220.000 evri tedenske plače, ki se mu bo zvišala za naslednje štiri sezone. Toda pojavljajo se govorice, da Urugvajčeva odkupna klavzula znaša "zgolj" sto milijonov evrov in celo, da ta številka ne velja za španska velikana Real Madrid in Barcelono.

Strelec rekordnih 19 golov na 12 tekmah za rdeče pri 26 letih igra v življenjski formi, poleti pa je ostal brez želenega prestopa na Santiago Bernabéu. Ta kljub podaljšanju očitno ni nič bolj nemogoč, Liverpool pa se bo moral kljub nižji ponudbi pogajati z Realovim predsednikom Florentinom Pérezom, ki s trenerjem Carlom Ancelottijem meni, da bi se nekdanji član Ajaxa perfektno vklopil v moštvo.

Spet bo zvezda prestopnega roka

Znano dejstvo je, da so Redsi še vedno jezni na Arsenal, ki je imel netočne informacije in v zadnjem prestopnem roku ponudil škandalozno vsoto 40.000.001 funtov, s katero je želel aktivirati Urugvajčevo odkupno klavzulo, ki pa je v njegovi pogodbi ni bilo. 

Suárez se sicer v Liverpoolu zdaj tudi zares počuti kot doma. Po težavnem otroštvu v skromni družini skupaj s svojo mlado družinico uživa v podpori in temu, da je nesporni zvezdnik moštva. Kljub vsemu se zaveda, poročajo pri dnevniku AS, da klub ne dosega njegovih ambicij, čeprav pa v pogodbi ni dogovora, da lahko odide, če se ne uvrstijo v Ligo prvakov, bojda vse kaže na to, da bo znova ena glavnih zvezd poletnega prestopnega roka.

Gerrard: "Trenutno najboljši na svetu"

"V trenutni formi je najboljši igralec na svetu," izjavo kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda v torek prenaša Sky Sports. "Lionel Messi je poškodovan, Cristiano Ronaldo pa je bil prav tako malce poškodovan v zadnjem času. Suárez je gotovo najboljši napadalec. To dokazuje s svojim deležem golov glede na odigrane minute."

Suárez je kljub kazni za incident s Chelseajevim branilcem Ivanovićem, ki jo je deloma prenesel še iz lanske sezone, zabil že 19 golov in postal prvi član kluba z Merseysida, ki mu je uspelo vsak dvakrat zabiti na petih zaporednih domačih tekmah. S tovrstno strelsko formo bo Urugvajec tudi potolkel rekord Premier League, ki ga s 34 goli držita nekdanja angleška reprezentanta Andy Cole (Newcastle United/1993-94) in Alan Shearer (Blackburn Rovers/1994-95).

"Gotovo bo blizu," je prepričan tudi Suárezov severnoirski trener Rodgers. "Zdi se, kot da lahko zabije hat-trick na vsaki tekmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.