Šport > Nogomet
106 ogledov

Šubic: "Triglav žrtev nezakonitih odločitev!"

Šubic ni povedal natančno, kolikšna sredstva bo imel po novem na voljo nogometni Žurnal24 main
Nekdanji direktor kranjskega Triglava Miran Šubic je na novinarski konferenci razkril ozadje deložiranja in vrnitve gorenjskega kluba v prvo ligo pred začetkom letošnje sezone. "Triglav je bil žrtev nezakonitih odločitev in nepravilno vodenih postopkov. Nakazana je možnost odškodninskega zahtevka, če je klub pri tem bil oškodovan," je v priloženih dokumentih med drugim dejal Šubic.

Miran Šubic je v povezavi s pravnikom dr. Rajkom Pirnatom predstavil kronološki potek dogodkov odvzema licence ND Triglav 2000 pred začetkom sezone 2011/12. Spomnimo: Triglav je bil kljub točkovno zagotovljenem obstanku v prvi ligi deložiran v drugo ligo, nato pa ob odpovedih Aluminija in Interblocka spet vrnjen med elito.

"Ena največjih slovenskih pravnih avtoritet, dr. Rajko Pirnat je na mojo osebno prošnjo pregledal vse sklepe NZS in Licenčni pravilnik in posredoval mnenje, ki ga prilagam. Zaključek je jasen: Triglav je bil žrtev nezakonitih odločitev in nepravilno vodenih postopkov. Nakazana je možnost odškodninskega zahtevka, če je klub pri tem bil oškodovan. Spodaj podpisani Miran Šubic, dosedanji direktor ND Triglav 2000 pozivam odgovorne, zlasti pa g. Sinišo Mitrovića (odgovoren za finančne kriterije v postopku licenciranja), da o pravnem mnenju dr. Pirnata razmislijo in skladno s tem tudi ravnajo," je med drugim zapisal Šubic.

"Ljudje, ki so Triglavu neprestano očitali formalne napake in niso upoštevali dejstva, da so za to obstajali tudi objektivni vzroki, so naredili grobe napake v postopkih, ki so neporedno odločali o tem, da so prizadeti ostali brez sponzorskih sredstev (klub), brez možnosti normalnih priprav na novo sezono (klub) in brez dohodkov za življenje (igralci, trenerji) - pri tem pa s svojim delom škodili tudi ugledu NZS. Zahteva za lustracijo legitimno izvoljenega člana vodstva ND Triglav 2000 pa je logična posledica toka dogodkov: ker nisem (bil) pogodu nekomu, me je treba iz nogometa odstraniti po metodi, ki ji lahko rečem vsaj stalinistična. To pa v dodatno presojo postavlja tudi ravnanje ljudi, ki so bili po mojem dolžni svoja občutja in mnenja o meni ločiti od profesionalnega, etično nespornega odnosa do kluba, ki je bil do danes pojem zdravega športnega kluba v nogometu in športu nasploh. Osebno imam samo en dvom: za vedno oditi iz okolja kjer se lahko dogajajo lustracije, grobe kršitve splošnih pravnih norm ali pa se boriti. Odločitev bom sprejel v nekaj dneh."

Vso dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.