Šport > Nogomet
31 ogledov

Subotić: "Slovenci bodo pod pritiskom"

Neven Subotić je prepričan, da bodo Slovenci zaradi poraza proti Severni Irski n Žurnal24 main
Slovenske nogmoetaše po ponesrečenem začetku kvalifikacij in porazu proti Severni Irski v torek čaka vse prej kot lahek popravni izpit proti Srbiji na Marakani. "Orli" zelo samozavestni pred obračunom.

Medtem ko so varovanci Matjaža Keka v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012 v Ukrajini in na Poljskem krenili s porazom, so Srbi začeli z zmago. Dejan Stanković in ostali "orli“ so s 3:0 v gosteh odpravili "ribiče“ iz Ferskih otokov. Za zmago so zabili ravno kapetan Stanković, Danko Lazović in Nikola Žigić, ki je z zadetkom prekinil strelski post v dresu z državnim grbom na prsih, ki je trajal od lanskega novembra. "Najbolj pomembna je zmaga, bistveno je, da sem končno zatresel mrežo, ker mi zadetki veliko pomenijo. Odlično smo se pripravili na ta obračun in verjamem, da bo podobno tudi proti Sloveniji,“ je dejal Žigić. "Slovenci bodo pod pritiskom, ker so izgubili prvo tekmo in bodo želeli osvojiti vsaj točko,“ pa pravi Neven Subotić. Miloš Krasić tako kot Žigić pričakuje pozitiven rezultat: "Pričakujem dober rezultat in kvalitetno predstavo pred našimi navijači.“ Tudi večina ostalih srbskih igralcev je izpostavilo "pekel“ Marakane, ki naj bi bil po njihovem mnenju velik adut na srečanju proti Sloveniji.

Kaznovanega srbskega selektorja Radomirja Antića je na srečanju proti Ferskim otokom na klopi Srbije zamenjal Aleksandar Janković in svoje delo opravil več kot odlično. "Verjamem, da se bomo dobro pripravili na srečanje proti Sloveniji, tako da v Beogradu ne bi smeli imeti večjih problemov,“ je optimističen mladi strokovnjak Janković, ki je še dodal: "Vemo kaj nas lahko čaka. Vsi se nadejamo, da bomo dobili to tekmo in prvi ciklsu kvalifikacij končali z maksimalnimi šestimi točkami.“ Tudi Zdravko Kuzmanović se proti naši reprezentanci nadeja nove zmage, a opozarja: "Slovenci imajo dobro ekipo, kar so dokazali na svetovnem prvenstvu. Že nekaj časa igrajo v enaki postavi, imajo kvaliteto in to zagotovo ne bo lahka tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.