Šport > Nogomet
15 ogledov

Šukalo najbolj izkušen v Kekovi četi

Žurnal24 main
Pri 26 letih je Goran Šukalo z 32 nastopi za reprezentanco rekorder med Kekovimi izbranci.

Postavni Koprčan je v reprezentanci debitiral na znameniti prijateljski tekmi leta 2002 v Trstu proti Italiji. Po petih letih, treh selektorjih, slovesu Mileta Ačimoviča in začasni (ali pa tudi ne) odsotnosti Nastje Čeha je nenadoma postal nogometaš z največ nastopi.

 "To sem vedel že prej oziroma sem se zavedal, da sem za Ačimovičem in Čehom na tretjem mestu. Zdaj, ko njiju ni, sem avtomatično prvi, ampak to ni pomembno. Pomemben je le uspeh reprezentance,“ je dejal 193 centimetrov visoki Šukalo, ki je nato spregovoril tudi o prevetritvi reprezentance.

"Ekipa je sestavljena na novo, imamo nove, mlade igralce, ki igrajo v tujih klubih. Ni pomembno to, kakšni so ti klubi, temveč to, da igrajo. Prejšnja leta nismo imeli toliko igralcev, ki so igrali v svojih klubih, kot jih imamo zdaj, zato mislim, da ima ta reprezentanca še lepo prihodnost.“

 

Goran Šukalo med reprezentančnim treningom © žurnal24

 

Sodoben pristop

Selektor Matjaž Kek ob številnih igralskih spremembah vse bolj uveljavlja tudi svoje delovne metode, ki jih vsaj za zdaj igralci zelo dobro sprejemajo. " Pri Keku se pozna, da prihaja iz mlajše generacije trenerjev, saj ima modernejše treninge, ki so za igralce tudi zanimivejši. Veliko hodi v tujino, kjer spremlja reprezentante.“

Primorski gastarbajter

Šukalo je v domovini igral le za matični klub Koper. Pri dvajsetih letih je odšel v Nemčijo, kjer je štiri leta igral za Unterhaching. Po sezoni pri Alemannii Aachnu pa zdaj že drugo leto zaporedoma v drugi nemški ligi nastopa pri ekipi TuS Koblenz. Z 32 nastopi je za Galičem in Rudonjo tretji Koprčan po številu nastopov za reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.