Šport > Nogomet
31 ogledov

Šukalo: Nimam si kaj očitati

Goran Šukalo pravi, da se nikoli ne bi vpletel v prirejanje tekem. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Stavniška afera, v katero naj bi bilo vključenih kar nekaj znanih slovenskih nogometašev, še naprej razvnema strasti. Eden izmed obtoženih Goran Šukalo trdi, da si nima kaj očitati. Po poročanju Ekipe pa naj bi kratka sporočila s stavami pošiljal kar med reprezentančno akcijo.

"V zadevo sem vključil odvetnika, ki bo ukrepal proti tem neresničnim trditvam," je za Ekipo povedal Goran Šukalo, ki je obtožen sodelovanja pri nezakonitih stavah v Sloveniji, in dodal: "Nimam si kaj očitati." Občasni slovenski reprezentant in član nemškega drugoligaša Duisburga naj bi sicer v zloglasni mariborski stavnici vplačal 5,5 milijona evrov. Za Šukalom stojijo tudi vodilni možje njegovega kluba. "Stoodstotno stojimo za Goranom in ne vidimo nobenega razloga za to, da bi dvomili o njegovih izjavah," je prav tako za Ekipo povedal Ivica Grlić, športni dirketor Duisburga.

Šukalo naj bi sicer na nelegalni stavnici vplačal kar 12.102-krat. Menda pa pri tem ni bil najbolj uspešen oziroma mu sreča ni bila najbolj naklonjena, saj naj bi pridelal izgubo v višini 346,513 evra.

Sestankoval med reprezentančno akcijo?

Ekipa še piše, da naj bi se Šukalo z dvema od soobtoženih (Kosto Turnerjem in Ivanom Vinkom) dobil celo med reprezentančno akcijo na Ptuju marca 2011 in z njima razpravljal o poslih, povezanih z nelegalno stavnico. Za nameček pa v obtožnici piše, da naj bi Šukalo med reprezentančno akcijo in na dan zelo pomembne tekme Slovenije proti Severni Irski v kvalifikacijah za Euro 2012 (če bi Slovenija takrat zmagala, bi imeli ob koncu kvalifikacij enako število kot drugouvrščena Estonija) poslal kar 22 kratkih sporočil s stavami za skupni znesek 54.859 evrov.

Seveda je treba dodati, da so za zdaj vse obtožbe zgolj domneve. Šukalo pa je nedolžen, dokler mu na sodišču ne dokažejo drugače, vendar podobne zadeve zagotovo niso v prid slovenskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.