Šport > Nogomet
23 ogledov

Šukalo niti blizu lovorike

1/11
Žurnal24 main
Schalke je sezono končal z zmago v nemškem pokalu. Rudarji so v finalu na olimpijskem stadionu v Berlinu s kar 5:0 odpravili Duisburg Gorana Šukala, ki je odigral celotno srečanje.
Schalke izenačil svoj rekord
Schalke je s petardo izenačil rekordno zmago v finalu nemškega pokala iz leta 1972, ko so ravno rudarji prav tako s 5:0 premagali Kaiserslautern.

V Nemčiji smo po prvenstvenih dobili še pokalne zmagovalce. Potem ko je prvenstveni naslov romal v roke nogometašev Borussie Dortmund, se zmage v pokalu veseli Schalke. Rudarji so v velikem finalu nemškega DFB pokala na olimpijskem stadionu v Berlinu s kar 5:0 povozili Duisburg Gorana Šukala. Slovenski reprezentant (osumljen sodelovanja v nezakonitih stavah) in soigralci niti v enem trenutku niso bili blizu zmagi. Rudarji so prevladovali od prve do zadnje minute in dodali piko na i sezoni, v kateri so se uvrstili v polfinale Lige prvakov, medtem ko so v prvenstvu povsem odpovedali in končali šele na 14. mestu.

Vse odločeno že v prvem polčasu
Schalke je srečanje začel odločno in napadalno, kar se mu je obrestovalo že v 18. minuti. Po podaji Jeffersona Farfána je zadel komaj 17. letni dragulj nemškega nogometa Julian Draxler. Nogometaši Schalkeja kljub vodstvu niso popuščali. Obramba Duisburga je drugič klonila že štiri minute kasneje, ko je bil natančen Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar. Še pred koncem prvega polčasa je na 3:0 povišal Benedikt Höwedes. Če so navijači Duisburga pred začetkom drugega polčasa še imeli upanje, je njihove sanje v deseti minuti nadaljevanja pokopal Jurado. Zadnji žebelj v krsto že zdavnaj potopljene Duisburgove barke pa je s svojim drugim zadetkom v finalu v 70. minuti po napaki Šukala zabil Huntelaar. Schalke si je z zmago v finalu priigral nastopanje v Evropski ligi.

Nemški pokal (DFB Pokal), finale:


MSV Duisburg : Schalke 04 0:5 (0:3)
Draxler (18), Huntelaar (22, 70), Höwedes (42), Jurado (55)
Goran Šukalo (MSV Duisburg) je odigral celotno srečanje in si v 24. minuti prislužil rumeni karton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.