Šport > Nogomet
31 ogledov

Šukalo odločno zavrnil vse obtožbe

Goran Šukalo pravi, da se nikoli ne bi vpletel v prirejanje tekem. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentant Goran Šukalo je prek uradne spletne strani svojega kluba, Dusiburga, odločno zanikal vse obtožbe, ki ga bremenijo morebitne vpletenosti v afero, povezano s stavami.

"Da, poznam človeka, ki ga slovenski mediji povezujejo s prirejanjem tekem. Govorila sva po telefonu, toda nikoli me ni poskušal prepričati, da bi prirejal tekme. Tega ne bi nikoli počel," je za spletno stran Duisburga dejal Goran Šukalo in s tem odločno zavrnil vse obtožne na njegov račun. Slovenski reprezentant je še dodal, da je bo najel odvetnika, ki ga bo branil pred obtožbami: "Najel bom odvetnika, da bo ukrepal proti obtožbam. Ničesar nisem naredil narobe. Vse izjave so neresnične."

Duisburg podpira Šukala
O morebitni vpletenosti Šukala v stavniško afero so bili obveščeni tudi vodilni možje Duisburga, ki so Slovencu izrekli popolno podporo: "Goran nas vseskozi odkrito in pošteno obvešča o celotni zadevi. Ne vidimo razloga, da bi dvomili v njegove izjave," je stališče kluba razkril športni direktor Bruno Hübner in zaključil z naslednjimi besedami: "Za njim stoodstotno stojimo."

Ob Šukalu naj bi bili v stavniško afero vpleteni še nekdanji srbski nogometaš Saša Simić ter štirje člani hudodelske družne, ki je na območju Maribora že dalj časa organizirala nezakonite stavnice. Šlo naj bi za 47-letnega Kostjo Turnerja, ki je vodja hudodelske združbe, njegovo desno roko Ivana Vinka ter Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška.

Odziv NZS: "Z zadevo nismo uradno seznanjeni"
Na zadnje dogodke so se odzvali tudi pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) in na svoji spletni strani zapisali naslednje sporočilo za javnost: "V NZS nismo uradno seznanjeni in nimamo podrobnejših informacij glede postopkov, ki naj bi jih proti nekaterim posameznikom zaradi goljufij na področju športnih stav uvedla policija. Zaenkrat vemo to, kar smo lahko prebrali v medijih. V NZS odločno nasprotujemo kakršnimkoli zlorabam na področju športnih stav. Zavzemamo se za to, da je potrebno vse zlorabe odkrivati, krivce pa sankcionirati. Konkretnih ovadb ne moremo komentirati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.