Šport > Nogomet
21 ogledov

Šukalo "ugnal" Brečka

Brečko se je po lažji poškodbi vrnil v moštvo Kölna. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski obračun osmine nemškega pokala je pripadel drugoligašu Duisburgu, ki je z 2:1 ugnal prvoligaša FC Köln. Znova kanonada Bayerna v mrežo Stuttgarta! Tokrat šestica Bavarcev!

Na slovenskem obračunu je Goran Šukalo (Duisburg) obsedel na klopi, Mišo Brečko pa je odigral celoten dvoboj. Milivoje Novaković je še vedno poškodovan. Zmago in napredovanje gostov sta pristreljala Stefan Maierhofer v tretji in Julian Koch 76. minuti. Častni gol za letos neprepoznavni Köln je dosegel Simon Terodde dobrih pet minut pred koncem tekme.

Nova kanonada Bayerna
Stuttgartu tekme proti Bayernu niso usojene. Potem ko so pred dnevi na domačem stadionu ligaško tekmo izgubili s 3:5, so tokrat v pokalu "pokasirali" še gol več - Bayern se je razveselil zmage s kar 6:3. Za drugo visoko zmago Bayerna nad Stuttgartom v zadnjih štirih dnevih so poskrbel Andreas Ottl, Mario Gomez, Miroslav Klose, Thomas Müller in Franck Ribery.

Schalke v torek vendarle strl odpor Augsburga
Augsburg je bil vse do 84. minute srečanje proti Schalkeju v igri za napredovanje v četrtfinale nemškega pokala, toda nato je na sceno stopil Farfan in odločil srečanje. Schalke tako še vedno ostaja v igri za končno lovoriko. Napredovanja so se veselili tudi nogometaši Hoffenheima, ki so z 2:0 ugnali Borussio (M).

Nemški pokal, osmina finala:


Augsburg : Schalke 0:1 (0:0)
Farfan (84)

Hoffenheim : Borussia (M) 2:0 (1:0)
Sigurdsson (35), Ba (64)

Wolfsburg : Energie Cottbus 1:3 (0:3)
Džeko (56); Petersen (2, 43), Shao (40)

 

FC Köln : Duisburg 1:2 (0:1)
Terodde (84); Maierhofer (3), Koch (76)


Alemannia Aachen : Eintracht 5:3* (1:1, 0:0, 0:0)
Höger (93); Fenin (99)
*po enajstmetrovkah

Stuttgart : Bayern München 3:6 (2:2)
Pogrebnjak (33, 45), Delpierre (77); Ottl (6), Gomez (8), Klose (52, 86), Müller (81), Ribery (90)

Torek, 18. januarja:
Kickers Offenbach - Nürnberg*
Koblenz - Kaiserslautern*
* prestavljeno, zaradi snega

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.