Šport > Nogomet
4 ogledov

Šukalo: Vse skuhali v Kaiserslauternu

Morda se bo Goran Šukalo s svojimi igrami znova prikupil Matjažu Keku. Videa z n Žurnal24 main
Nemška nogometna zveza je nemškemu drugoligašu Koblenzu odvzela osem točk zaradi kršitve licenčnega pravilnika. Igralec tega kluba Goran Šukalo pravi, da ni vse čisto.
Koblenz je mirno plul proti koncu prvenstva in vegetiral v sredini lestvice druge nemške lige. Potem pa šok! Nemška nogometna zveza je klubu odvzela osem točk in ga kaznovala še z 200 tisoč evri globe. Moštvo je tako v hipu padlo v boj za obstanek. Zdaj je Koblenz na 14. mestu.

Ker barve Koblenza branita tudi naša nogometaša Goran Šukalo in Matej Mavrič , je seveda tema toliko bolj zanimiva tudi za nas. Šukalo, ki je bil v zadnjih dneh zaradi dolgotrajne poškodbe na rehabilitaciji na Reki, seveda nad odločitvijo ni navdušen.

Šukalo je že več mesecev na bolniški. © Saša Despot

 
"Predvčerajšnjim smo izvedeli, da bomo verjetno izgubili točke. Od novinarjev sem slišal, da v klubu niso predali vseh pogodb, dokumentov, skratka dokumentacije nemški nogometni zvezi. Nekatere pogodbe naj bi skrivali oziroma prikazovali manjše dohodke igralcev," je pogovor za zurnal24.si začel Šukalo in razkril nekatere teorije, ki naj ne bi bile daleč od resnice. "To so zakulisne igrice drugih ekip, ki so to 'naštimale', da bi se lahko izvlekle. Vsaj tako se govori. Da sta vse to spletla predsednik in športni direktor Kaiserslauterna, ki je v velikih težavah. Tako želijo storiti vse, da bi se rešili," opozarja Koprčan na začasnem delu v Nemčiji. Seveda so s tem veliko škode utrpeli ravno nogometaši, ki so si točke s krvjo in znojem priborili na igrišču. "Ker sem poškodovan, nisem bil v stiku z drugimi igralci, smo se pa seveda slišali po telefonu. Razočarani smo. Pričakovali smo, da nam bodo vzeli največ pet točk, ne pa osem. Zdaj smo motivirani, da zaradi teh umazanih igric pokažemo, da imamo kljub odvzetju teh točk dovolj kakovosti za obstanek v ligi. Zdaj imamo pred Kaiserslauternom tri točke prednosti, do konca je pet kol."

 
 

Zdravniška diagnoza je bila napačna, zato se je poškodba ponovila in sem že pol sezone na mirovanju.

Šukalo o počeni mišici

 
Goran pa je že pol sezone na bolniški. Poškodba mišice, ki se na začetku ni zdela pretirano nevarna, se ja razvlekla na več mesecev. Šukalo, ki je sezono odlično začel, je tako že od decembra na mirovanju. "Na začetku sem igral dobro kot še nikoli. Bil sem najbolje ocenjeni igralec ekipe, potem pa mi je decembra počila mišica. Pozneje se je to ponovilo, saj je bila prva zdravniška ocena v Koblenzu napačna, zato je sledila še napačna terapija, ki je le podaljšala mojo rehabilitacaijo. Zdaj sem že pol leta odsoten zaradi povsem običajne poškodbe," z glavo zmajuje borbeni vezist, ki se je po vmesni odsotnosti že vrnil na seznam selektorja Matjaža Keka, zdaj pa zaradi težav seveda ni v kombinacijah.

Matej Mavrič je v Koblenzu Šukalov soigralec. © Barbara Milavec

 
In naprej? Šukalo se je z odhodom iz Koblenza spogledoval pred sezono, potem pa podpisal novo, izboljšano pogodobo. Po dolgotrajnem premoru bi se seveda rad na nogometna igrišča vrnil v znanem okolju. "Če ne bomo ostali v ligi, ne bom ostal," se proti poletju zazre nekdanji nogometaš Unterhachinga in Alemannie Aachen . "Če pa ostanemo v ligi, imam še triletno pogodbo, saj sem pred kratkim podpisal novo. Najraje bi ostal tu, saj se v Koblenzu dobro počutim. Je pa to odvisno od nadaljnjega statusa kluba."

Mario Gomez ni igralec po Goranovem okusu. © AFP

 
Na EP več favoritov
Jasno je, da imata oba naša reprezentanta pred poletjem tako dovolj skrbi. Vseeno pa smo končali z nekoliko vedrejšo temo: evropskim prvenstvom v nogometu. Kdo so favoriti in kako daleč lahko pride Nemčija, kakovost katere Šukalo dobro pozna? "Favoritov je kar nekaj, Italija, Nemčija, Francija, Španija, to so velesile, ki so vseskozi v vrhu. Nemčija lahko pride do konca, že dolgo ni imela tako kakovostne ekipe in igra res dobro. Pomembna je pač trenutna forma, en mesec igraš dobro in lahko osvojiš karkoli. To so pokazali Grki in, če je uspelo njim, potem lahko marsikomu. Lahko recimo preseneti Hrvaška."

V deželi nekdanjih svetovnih prvakov vselej evforično napovejo tudi kakšnega nogometaša, ki bi "Elf" lahko popeljal na pota stare slave. Kako naš sogovornik gleda na formo Maria Gomeza, drugega strelca Bundeslige takoj za Luco Tonijem, ki je v zadnjem obdobju v ospredju? "Mario Gomez zagotovo igra dobro, vendar ni moj tip igralca, na katerega bi stavil, da bo zabijal. Še vedno imajo precej drugih, bolj nevarnih nogometašev, tako da si mora še izboriti mesto v prvi ekipi," je pogovor sklenil 27-letni vezist, ki je že 32-krat oblekel dres z državnim grbom, nazadnje avgusta lani na prijateljski tekmi s Črno goro v Podgorici .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.