Šport > Nogomet
22 ogledov

Šukalo zabil bundesligašu, Juve izpadel

1/20
Žurnal24 main
Duisburg je z izdatno pomočjo Gorana Šukala v četrtfinalu nemškega pokala izločil Kaiserslautern. V polfinale italijanskega pokala je v torek napredoval Palermo, v četrtek pa je spodletelo Juventusu.

Ste že pozabili na Gorana Šukala? Primorec je bil pred leti standardni član reprezentance, nato pa ga je poškodba oddaljila od nogometnih igrišč. Šukalo se kljub vsemu ni predal in zdaj se znova vrača v staro formo, kar je potrdil tudi z zadetkom v četrtfinalu nemškega pokala. Njegov Duisburg je sicer z 2:0 premagal Kaiserslautern, ki seveda igra v prvi Bundesligi, in se tako na veliko veselje svojih navijačev uvrstil v polfinale. To je najboljši pokalni dosežek Duisburga v zadnjih 13 letih. V polfinale so se uvrstili še Energie Cottbus, Schalke in Bayern München. Cottbus je ugnal Hoffenheim z 1:0, Schalke je bil boljši od Nürenberga s 3:2, branilec naslova Bayern pa je v gosteh zlahka ugnal Alemannio iz Aachna s 4:0.

 Kenny Dalglish je po vrnitvi na klop Liverpoola vpisal drugo zaporedno zmago. V zaostali tekmi Premier League je z 1:0 padel Fulham. Redsi se očitno pobirajo od mrtvih.

Patov dvojček na debiju dveh Nizozemcev
Že dolgo ne tako nizozemski AC Milan je na tekmi četrtfinala italijanskega pokala premagal Sampdorio in se uvrstil v polfinale. Trener gostov Massimiliano Allegri je tekmo začel z obema novima nogometašema, Urbyjem Emmanuelsonom in Markom van Bommlom, privoščil pa si je lahko celo to, da je Zlatana Ibrahimovića do praktično zadnjih minut pustil na klopi. Prav po podaji Nizozemca Emanuelsona je Alexandre Pato zabil enega izmed svojih zadetkov v prvem polčasu, kmalu po začetku drugega pa je domače v igro vrnil Stefano Guberti, toda fantje iz pristanišča si do konca tekme niso pripravili pravih priložnosti za izenačenje. Tam jih čaka "Palermović"!

Prava drama je bila na sporedu v Neaplju, kjer se je napredovanja v polfinale na koncu veselil Inter, toda šele po streljanju enajstmetrovk. 120 minut brez zadetka so tako prekinile najstrožje kazni, za domače sinjemodre pa je svoj strel tragično zapravil Ezequiel Lavezzi. Nerazzurri zdaj čakajo na zmagovalca četrtkovega obračuna Juventus – Roma.

Videl sem, da sta Iličić in (Fabrizio) Miccoli že malce utrujena, zato sem ju zamenjal.
Delio Rossi

Palermovi vijolici tokrat oveneli
AS Roma je v četrtfinalu italijanskega pokala izločila Juventus. Mirko Vučinić je bil igralec tekme, potem ko je zadel evrogol za 1:0. Tekma se je končala z 2:0. Trener Palerma Delio Rossi pa je že v torek dobil lepo čestitko za rojstni dan, ki ga je praznnoval v sredo. Njegovi varovanci so se z zmago nad Parmo uvrstili v polfinale pokala, 51-letni trener pa je tokrat priložnost namenil samo Josipu Iličiću (zamenjal ga je v 92. minuti) in Arminu Bačinoviću (igral je celo tekmo). Oba slovenska reprezentanta sta bila po ocenah strani Mediagol.it, ki vestno spremlja dogajanje v Palermu, najslabše ocenjena igralca rožnatih.

"Videl sem, da sta Iličić in (Fabrizio) Miccoli že malce utrujena, zato sem ju zamenjal. Fabrizio tega ni sprejel najbolje, toda takšne stvari so normalne. Plačan sem za svoje odločitve," je svoji potezi po koncu tekme pojasnjeval Rossi. Razen enega nevarnega strela je po pisanju italijanskih kolegov Iličić odigral slabo partijo, prevečkrat kompliciral in premalokrat udaril proti vratom. Tudi Bačinović ni ušel kritikam, saj so ga na sredini igrišča zasenčili poletni vezisti gostov. Kljub vsemu bo nekaj slabša predstava hitro pozabljena, sploh ker Palermo že čez vikend gostuje na San Siru pri Interju!

Tim Matavž zabija kot po tekočem traku. Potem ko je med vikendom v nizozemskem prvenstvu zabil že svoji enajsti zadetek sezone, se je med strelce vpisal tudi v četrtfinalu nizozemskega pokala. Groningen je kljub zadetku Slovenca izgubil proti Uterechtu, ki je slavil s 3:2.

Finale pokala: Arsenal - Birmingham!
Prva tekma polfinala ligaškega pokala med Arsenalom in Ispwich Townom se je končala s presenetljivo zmago drugih z 1:0. Na povratni tekmi pred domačimi gledalci so topničarji stvari le postavili na svoje mesto in z zanesljivo zmago s 3:0 napredovali v veliki finale.

Drugega finalista smo dobili v sredo, ko stase na povratnem obračunu pomerila Birmingham City in West Ham United. Londonski kladivarji so sicer branili minimalno prednost z Upton Parka, toda modri so jih zvlekli v podaljšek, kjer je zmagoviti gol za domače zabil Craig Gardner.

Benzema za minimalno prednost Reala
V španskem kraljevem pokalu so v sredo odigrali prvi tekmi polfinala. Real Madrid se je z gostovanja pri Sevilli vrnil z minimalno zmago. Galaktikom je zmago prinesel pogosto kritizirani Karim Benzema. Na povratnem obračunu na Santiago Bernabeu pa bo še zelo vroče, saj zaostanek Sevillie nikakor ni nenadomestljiv.

Barcelona je dve uri kasneje gostila Almerio in se z visoko zmago praktično že uvrstila v finale (5:0). Vsega je bilo konec že v petih minutah igre, ko sta med 11. in 16. minuto zadela Lionel Messi (dvakrat) in David Villa. Svoja deleža sta do konca pristavila še Pedro Rodríguez in Seydou Keita.

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

PALERMO : Parma 0:0 /5:4 po streljanju enajstmetrovk/
Bačinović je igral celo tekmo, Iličić do 92. minute. Andjelković in Kurtić (vsi Palermo) sta sedela na klopi.

Sampdoria : AC MILAN 1:2 (0:2)
Guberti (51); Pato (17, 22)

Napoli : INTER MILAN 0:0 /4:5 po streljanju enajstmetrovk/
Iz enajstih metrov so zadeli: Cavani, Hamšik, Zuniga, Yabda; Eto'o, Cambiasso, Pandev, Motta, Chivu;

Juventus : ROMA 0:2 (0:0)
Vučinić (65), Taddei (90)

Nemški pokal (DFB Pokal), četrtfinale:

SCHALKE : Nürnberg 3:2* (1:2)
Gavranović (15), Rakitić (58), Draxler (119); Schieber (4, 32)
* - po podaljšku 

ENERGIE COTTBUS : Hoffenheim 1:0 (0:0)
Shao (84)
Roka Kronavetra (Cottbus) ni bilo v kadru za tekmo. 

DUISBURG : Kaiserslautern 2:0 (1:0)
Bajić (35), Šukalo (58)   
Goran Šukalo (Duisburg) je igral celtono srečanje.

Alemannia Aachen : BAYERN MÜNCHEN 0:4 (0:1)
Gomez (26), Müller (75, 80), Robben (88) 

Angleški ligaški pokal (Carling Cup), polfinale, povratni tekmi:

ARSENAL : Ispwich Town 3:0 (0:0) /0:1/
Bendtner (61), Koscielny (64), Fábregas (77) 

BIRMINGHAM CITY : West Ham United 3:1* (0:1) /1:2/
Bowyer (59), Johnson (79), Gardner (94); Cole (31)
* - po podaljšku

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), polfinale, prvi tekmi:

Sevilla : Real Madrid 0:1 (0:1)
Benzema (17) 

Barcelona : Almeria 5:0 (4:0)
Messi (10, 16), Villa (11), Pedro (31), Keita (89)

// – izid prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v nadaljnje tekmovanje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.