Šport > Nogomet
6 ogledov

Šuker pri Čeferinu tudi o regionalni ligi

davor šuker EPA
V Ljubljani je vodstvo Nogometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom gostilo delegacijo iz Hrvaške, vključno s predsednikom Davorjem Šukerjem. Hrvati želijo Sloveniji, da čim prej začne znova zmagovati, predsednik HNS pa je izpostavil, da si želi napredek na infrastrukturnih projektih, kjer bodo pomembne slovenske izkušnje.

Aleksander Čeferin je po srečanju slovenske in hrvaške delegacije dejal, da imata obe državi veliko skupnega, Slovenija pa se ima od sosedov veliko za naučiti, sploh po zadnjih rezultatih, ki jih dosegajo hrvaški nogometaši. Davor Šuker se je slovenskemu kolegu zahvalil za povabilo, veseli ga, da sta se sestala in pogovorila o nogometu.

 

Na vprašanje o sodelovanju Slovenije in Hrvaške v regionalni ligi, je Šuker dejal, da sam ni za vstop v omenjeno tekmovanje, Čeferin pa je izpostavil, da bi se lahko pojavile težave, čas še namreč ni primeren. Slovenija v tem trenutku ne bi vstopila v tako tekmovanje, regionalne lige pa ne izključuje za prihodnost. O kakšni prijateljski tekmi oba predsednik nista spregovorila.

O vprašanju rivalstva med Slovenijo in Hrvaško, ki se je prav danes veselila zgodovinskega dogodka, četrtega mesta na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa), je nekdanji reprezentant Hrvaške dejal, da verjame v to, da se bo Slovenija pobrala in nadaljevala z dobrimi igrami. Od srca jim želi nastope na velikih tekmovanjih, ne glede na vse morajo biti športni tekmeci, izven nogometnih zelenic morajo biti nogometaši obeh držav prijatelji.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.