Šport > Nogomet
13 ogledov

Šuler in Zlatan za Ligo prvakov

Marko Šuler in soigralci iz Genta so se veselili visoke zmage 6:2. (Foto: kaagen
1/2
Žurnal24 main
Klubska sezona se končuje. Za Zlatka Dedića se je končalo tudi igranje v prvi Bundesligi. Precej bolje gre slovenskim legionarjem v Belgiji - Ljubijankić in Šuler bosta igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov.
V četrtek je sezono končal Tim Matavž. Z Groningenom je v razigravanju igral za Evropsko ligo, a je bil Utrecht na obeh tekmah boljši (3:1 in 0:2). Matavž je v gosteh zadel. Poglejte v dodanem videu.

Italija
Rene Krhin s klopi spremlja boj svojega Interja za naslov prvaka. Tako Milančani kot nogometaši Rome so v nedeljo v predzadnjem kolu Serie A zmagali in razlika med njima ostaja dve točki – v korist Krhinove ekipe. Inter je s 4:3 premagal Chievo, za katerega je vseh 90 minut odigral Bojan Jokić. Samir Handanović je v 90. minuti dobil gol in s svojim Udinesejem remiziral (3:3) z Barijem. Ostajajo na 12. mestu Serie A.

Nemčija
V prvi Bundesligi se je sezona končala z velikim zmagoslavjem v Münchnu ter razočaranjem v Berlinu in Bochumu. Slednji so z 28 točkami (prvi Bayern jih je zbral 70) osvojili predzadnje mesto. Zlatko Dedić je v igro vstopil v 61. minuti, a ni mogel preprečiti poraza z 0:3 proti Hannovru. Sezono končuje zelo razočaran. S porazom je sezono končal tudi 13. Köln (0:1). Milivoje Novaković je na svoji morda zadnji tekmi za ta klub igral le 15 minut, Mišo Brečko pa celotno srečanje. V drugi Bundesligi je Goran Šukalo odigral celotno srečanje za Augsburg in se bo s soigralci kot tretji pomeril v dodatnih kvalifikacijah za prvo Bundesligo. Matej Mavrič je s Koblentzom izpadel v tretjo ligo.

Francija
V predzadnjem kolu Ligue 1 si je prvak Marseille privoščil poraz proti Lillu. Tako so slednji napredovali na drugo mesto prvenstvene lestvice. Auxerre Valterja Birse je zgolj remiziral z Lensom, padel na tretje mesto in tako se jim izmika Liga prvakov. Valter Birsa je igral do 60. minute. Za zadnjeuvrščeni Grenoble je celotno tekmo odigral Boštjan Cesar.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Belgija
Marko Šuler je v zadnjem kolu belgijskega prvenstva odigral celotno srečanje za Gent. Njegov soigralec Zlatan Ljubijankić je tekmo presedel na klopi. Club Brugge so premagali s kar 6:2. Oboji imajo 41 točk, a so tako zaradi boljše gol razlike kot medsebojnih dvobojev drugo mesto in kvalifikacije za Ligo prvakov osvojili nogometaši Genta.

Avstrija
Mile Ačimović se po poškodbi še ni vrnil na zelenice. Njegova Austria Wien je v predzadnjem kolu z 1:0 premagala vodilni Salzburg in se mu na lestvici približala le na točko zaostanka. V dresu Austrie Kärtnten je dobil priložnost za igranje Luka Elsner. Odigral je vseh 90 minut, a s soigralci izgubil z Riedom 1:3. Sašo Forenzzi je v golu Magne dobil en gol, njegovi napadalci so za zmago dali tri. Klemen Lavrič je z graškim Sturmom izgubil v prestolnici pri Rapidu. Igral je 80 minut.

Druge lige
Na poljskih zelenicah je Andraž Kirm igral zadnjih 25 minut. S krakovsko Wislo je s 3:0 premagal varšavsko Legio. S tem so na prvem mestu ohranili točko prednosti pred Lechom iz Poznana. V devetem kolu ruske lige sta se pomerili najboljši moštvi te sezone – Zenit in Spartak Nalčik. Z zmago 3:1 je Zenit s tremi točkami prednosti povedel na lestvici. Dejan Rusić je za Nalčik igral 35 minut. AIK-u na Švedskem še naprej ne gre. Minuli vikend so izgubili z 0.4, Miran Burgić je igral v drugem polčasu in porumenel. So predzadnji, 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.