Šport > Nogomet
11 ogledov

Šuler: "Naslednje leto lahko še boljše!"

Marko Šuler (levo) je eden izmed tistih, ki se s premijami in ostalimi stvarmi o Anže Petkovšek
Klavrno je bilo vzdušje po zadnji tekmi slovenske nogometne reprezentance v tekmovalnem letu 2010. Grenko slovo od fantastičnega leta, v katerem se je Slovenija dotaknila neba in padla nazaj na zemljo.
Ta poraz niti slučajno ne more pokvariti izjemnega leta. Za nami je zelo lepo leto, to, ki prihaja, pa je lahko zelo podobno ali še boljše. Ne da se spati na starih lovorikah, februarja nas čaka že nova reprezentančna akcija, kar bo že zelo kmalu.
Marko Šuler

Kljub vsemu je bilo iz ust reprezentantov lepo slišati vzpodbudne besede, ki ob zdrahah na krovni nogometni zvezi še posebej prijajo. "Ena packa še ne more pokvariti izjemnega leta!" sta v en glas zatrjevala Zlatko Dedič in Marko Šuler.

"Leto smo hoteli zaključiti z zmago in zmagovito krstiti novi stadion. Ni nam uspelo, a jaz pravim, da te na vsaki poti h končnemu cilju nekaj malce udari po glavi in bolje, da te na takšni prijateljski tekmi, kot je bila današnja, da nas tudi malce spusti in da gremo proti Italijanom na točke, ki bodo zares štele," je povedal Šuler.

Reprezentanca je tako s porazom zaključila neverjetno leto nogometa, čigar češnja na torti je bila uvrstitev in igranje na svetovnem prvenstvu: "Ta poraz niti slučajno ne more pokvariti izjemnega leta. Za nami je zelo lepo leto, to, ki prihaja, pa je lahko zelo podobno ali še boljše. Ne da se spati na starih lovorikah, februarja nas čaka že nova reprezentančna akcija, kar bo že zelo kmalu," je še dodal Šuler. O odstopu predsednika NZS Ivana Simiča in z njim povezanimi dogodki pa je še povedal:

To so stvari za ostale ljudi, mi smo tukaj, da igramo, da predstavljamo našo državo. To je naša čast, da vrnemo tistim ljudem, ki nas prihajajo gledat v takem številu.
Marko Šuler

"Že zdaj smo imeli svoje ljudi, ki so bili za to postavljeni, da bi se mi maksimalno posvetili nogometu. S tem, kar se dogaja, mi nimamo nobene zveze. Naše delo je na igrišču. S soigralci smo v stiku, ne ravno zaradi teh zadev. O tem se pogovarjamo bolj redko. Sam se sploh še nisem pogovarjal, ker me to niti ne zanima. To so stvari za ostale ljudi, mi smo tukaj, da igramo, da predstavljamo našo državo. To je naša čast, da vrnemo tistim ljudem, ki nas prihajajo gledat v takem številu. Vse ostalo je izven našega dosega."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dedič na domači Bonifiki: Za Koper je ravno pravšnja!
Selektor Matjaž Kek se je pred tekmo izkazal z lepo gesto, saj je domačina Zlatka Dediča v igro poslal v prvi minuti. "Imel sem malce čuden občutek, že med samo pripravo na tekmo," je po tekmi razlagal Dedič. "Stadion je zelo lep, za Koper je ravno pravšnji. Kar se tiče tega, vse dobro. Škoda je edino rezultata. Vse absolutno ni bilo slabo, škoda, da smo hitro dobili dva gola, ampak napake so sestavni del igre in ena packa ne more pokvariti vsega, kar smo naredili. Na naslednjih tekmah bomo morali biti še bolj skoncentrirani in paziti, da ne bomo ponavljali nekaterih napak."

Tudi Dedič je podal svoj pogled na izjemno nogometno leto z reprezentanco: "Moj osebni vrhunec je še vedno gol proti Rusiji. Nekaj posebnega in enkratnega pa se je seveda zgodilo tudi, ko smo prisostvovali na svetovnem prvenstvu, kar je bil tudi vrhunec naših karier. Trudili se bomo po svojih najboljših močeh in upamo, da se bomo uvrstili tudi na naslednji veliki turnir. Ampak to je bilo res doživetje, ki se zgodi samo enkrat."

Za vse izmed nas velja, da smo pretrpeli marsikaj in da nam ni bilo lahko in da nam še dandanes ni lahko. Ampak zavedamo se, da počnemo nekaj, kar nam je všeč, in samo z delom in korektnostjo se lahko daleč pride.
Zlatko Dedič

Dedičev zmagoviti gol je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo, kjer pa Primorec tekem ni začenjal v prvi postavi. So bili to najtežji trenutki zadnjih let? "V nogometu je ogromno, ogromno težkih trenutkov in malo manj tistih dobrih. Zato slabi trenutki tudi so – da se preko njih pride do dobrih. Težko je vsekakor bilo, ne nazadnje tudi v zadnjih nekaj mesecih v klubu, ampak se stvari z delom, karakterjem in korektnostjo rešujejo. Tako je bilo tudi pri meni. Za vse izmed nas velja, da smo pretrpeli marsikaj in da nam ni bilo lahko in da nam še dandanes ni lahko. Ampak zavedamo se, da počnemo nekaj, kar nam je všeč, in samo z delom in korektnostjo se lahko daleč pride," pove Dedič.

Vsi smo maksimalno osredotočeni na naše delo, to nam je najbolj pomembno, z drugimi stvarmi pa se absolutno ne obremenjujemo.
Zlatko Dedič

V času odsotnosti slovenskih reprezentantov se bodo na NZS stvari spet postavljale na novo. Bodo reprezentanti spremljali dogodke na Čerinovi, se bodo o tem pogovarjali? "Ne, absolutno ne, saj imamo vsi igralci toliko težav v svojih klubih, od tistih, ki se borijo za obstanek v prvi ligi do tistih, ki se borijo za vstop v prvo ligo, do tretjih, ki se borijo za nekaj tretjega … Vsi smo maksimalno osredotočeni na naše delo, to nam je najbolj pomembno, z drugimi stvarmi pa se absolutno ne obremenjujemo," je še zaključil Dedič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.