Šport > Nogomet
14 ogledov

Šuler: S Poljaki po tleh

Marko Šuler bi rad naredil korak naprej. A ne bo rinil z glavo skozi zid. (Foto: Žurnal24 main
Branilec belgijskega Genta Marko Šuler je proti Hrvaški odigral šele tretjo tekmo v majici Slovenije, a je kljub temu postal ključni mož naše nogometne reprezentance.
 

Preberite še ...

Koren pred Poljsko
Intervju: Matjaž Kek
Kje je Stevanovič?

Marko Šuler , mladenič iz Slovenj Gradca, je proti južnim sosedom najbolj ugajal v luknjasti obrambi, ki je prejela več, kot je uspelo zabiti napadu. Pogled iz zadnje vrste na tekmo s Hrvaško zagotovo ni najlepši. "Ko dobiš tri gole, je obramba vedno na tapeti. Proti Hrvatom smo zaigrali s preveč strahospoštovanja. Dva gola smo si dali kar sami. Tretji gol je rezultat nediscipline ob koncu. Vse to je možno hitro odpraviti. Temu posvečamo kar nekaj pozornosti. Verjamem, da proti Poljakom ne bo podobnih težav," je prepričan nekdanji branilec Gorice .

Šuler med vadbo s soigralci v Kidričevem © Gregor Katič

 
Sicer med klubsko in reprezentančno vadbo defenzive ne opaža razlik. "Bolj kot ne v nogometu ni skrivnosti, vsi poskušajo delati na podoben način. V obrambi zapirati prostor in čim bolj stisniti, v napadu pa kreativnost. Nekih večjih razlik ni. Razen pri soigralcih," pravi naš belgijski legionar, ki čuti posledice rednega igranja dveh tekem na teden.

 
 

Robi je trenutno naš daleč najbolj vroč igralec, zagotovo ga potrebujemo.

Šuler o Korenu

 
"Trenutno sem kar izčrpan. Zadnji mesec igram v ritmu sreda-sobota, veliko je potovanj z letalom, kar ti poruši bioritem, saj se slabše spi. Do sobote je še nekaj časa, sem pa fizično dobro pripravljen, saj sem imel s trenerjem Preud'Hommejem ene od najtežjih priprav v svojem življenju," o delu pod nekdanjim belgijskim reprezentančnim vratarjem pravi naš reprezentant.

Kek na Šulerja resno računa. © Gregor Katič

 
Selektor Matjaž Kek na treningih med pripravo na srečanje s Poljsko veliko časa namenja delu na pretoku žoge iz obrambe v vezno vrsto. "Poljaki so fizično zelo močni, z dolgimi podajami se proti njim ne bo dalo veliko storiti," ozadje za to zamislijo razkriva 25-letni Korošec Šuler. "Poskušali bomo graditi iz zadnje vrste in z igro po tleh priti do zaključka. Ne bomo pa nasprotniku posvečali pretirane pozornosti. S Poljsko se da igrati, čeprav je favorit."

Favorit, ki ga vodi sloviti Nizozemec Leo Beenhakker , pa je za zdaj zavit v tančico skrivnosti. Tudi selektor igralcev s poplavo informacij ne obremenjuje. "Nekatere igralce poznamo, vendar bomo dodatne informacije še dobili. Za zdaj smo osredotočeni na odpravljanje tistega, kar smo delali slabo, in ponavljanje tistega, kar delamo dobro," pravi Šuler, ki ga veseli, da ni več edini koroški predstavnik v izbrani vrsti. Del te je namreč spet tudi Robert Koren .

"Robi je trenutno naš daleč najbolj vroč igralec in reprezentanca ga zagotovo potrebuje. Imel je nekaj težav s poškodbo, vendar je to saniral. Lepo je, da je z nami,"
o igralcu angleškega West Broma pravi nekdanji mladi reprezentant.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.