Šport > Nogomet
26 ogledov

Šuler: "Tudi igralci moramo prevzeti velik del krivde"

Saša Gajser, Matjaž Vogrin, Zlatko Zahović, Mitja Pirh, Ante Šimundža Profimedias
Na novinarski konferenci je o odstopu Anteja Šimundže spregovoril novi začasni trener Maribor Saša Gajser in Marko Šuler.

Po porazu z Olimpijo v Ljudskem vrtu (0:3) je Ante Šimundža odstopil z mesta trenerja Maribora, začasno ga je na klopi nadomestil njegov nekdanji pomočnik Saša Gajser. Pred sobotno tekmo proti Rudarju je nekdanji nogometaš kritiziral sedmo silo zaradi njenega, po njegovem mnenju nepoštenega odnosa do njegova bivšega sodelavca. Na vprašanja ni želel odgovarjati, podal je le izjavo.

"V prvi vrsti bi se vam rad opravičil, na vaša vprašanja ne bom odgovarjal. Iz razloga, ki vam ga bom sedaj razložil. V trenutku, ko mediji tekmujete in analizirate stvari, ni potrebno kaj veliko dodati. Energija, ki jo vi sporočate skozi 'strokovne, čudo' članke, me ne zanima. Moja energija je usmerjena v dobrobit ekipe, ki se je znašla v položaju, ki je v športu, po mojem skromnem mnenju, včasih normalen," je začel Gajser in nato nekaj besed namenil nekdanjemu trenerju.

"Moja naloga je, da fante obvarujem pred temi analizami, ki se pojavljajo v medijih in ki po mojem osebnem mnenju niti slučajno ne držijo. Klub je pokazal veličino, da imamo igralci in trenerji po odhodu Anteja prepotreben mir in se v miru pripravljamo na naslednje tekme. Moramo pokazati tisto, kar nam je mogoče v nekaterih tekmah manjkalo, in takrat bodo boljši tudi rezultati in igra. Rad bi še povedal, da mi je bila velika čast sodelovati z Antejem Šimundžo, ki je po mojem skromnem mnenju, po vaše naenkrat postal, da ne bom uporabil kakšne grozne besede, nek lik v nogometu, ki ne pomeni nič. Vi pa razmislite, kaj je za sabo pustil Ante. Pred letom dni ste potovali po Nemčiji, Portugalski, Angliji. To je moja izjava za javnost, hvala lepa," je jezo nad medije stresel Gajser in zapustil sedmo silo.

Na novinarski konferenci je aktualni trenutek pri slovenskih prvakih opisal branilec Marko Šuler. "Proti Olimpiji smo izgubili tri točke, nič več. Za navijače to pomeni nekaj drugega, vzdušje v slačilnici pa ni bilo nikoli pod vprašajem. Lažje je zamenjati trenerja kot celo ekipo. Nehvaležno je, ker imaš vpliv in ga obenem nimaš. Tudi igralci moramo prevzeti velik del krivde. Igramo mi, ne trener. Če se mi ne bomo postavili, lahko pripeljejo tudi Mourinha ali ne vem koga. Niso prijetne stvari, ampak tako je v nogometu. Saj smo si igralci tudi kaj povedali med sabo. Najlažje je okriviti enega, nogomet tako enostaven ni. To ni tisti Maribor, ki smo si ga želeli. Na treningih smo na pravi poti, ne gre zato, da kdo noče. Nabralo se je toliko stvari, malenkosti je treba postaviti na svoje mesto, začeti na čisti ničli. Izgubljenega ni pa še čisto nič, tekem je še dosti. Tragedije ne vidim, čas je, da trznemo in nekaj naredimo."

Šuler je podprl odločitev Šimundže, ki je odšel po dveh letih velikih uspehov. "Nabralo se je veliko, razumem Anteja. Čas bo pokazal, ali je bila poteza pravilna. Novi trener? Nočem o tem, nimam vpliva, za to so postavljeni ljudje, ki imajo več izkušenj. Čeprav sem dal marsikaj skozi, lahko igralci največ naredimo na igrišču. Kdorkoli bo prišel, mora dobiti pravo podporo," je zaključil Korošec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.