Šport > Nogomet
12 ogledov

Šulerjev debi: cela tekma in sedem golov!

trening stožice slovenija pred belgija 2011 Benjamin Kovač
Slovenski reprezentančni branilec Marko Šuler je iz Genta v Hapoel Tel-Aviv odšel zato, da bi igral. Želja se je Korošcu izpolnila in na svojem ligaškem debiju je odigral vseh 90 minut, njegov Hapoel pa je slavil z neverjetnih 7:3.

Hapoel Tel-Aviv, začasni klub Marka Šulerja, je zdaj na tretjem mestu izraelske lige, kjer z 39 točkami zaostaja za vodilnima Ironijem Kirjatom (51) in Ašdodom (40). Ligaški debi bi se za Korošca težko iztekel bolje, saj je odigral vseh 90 minut in slavil visoko zmago proti Maccabiju Netanji, deveti ekipi na lestvici (7:3). Robert Koren pri Hullu Cityju po dolgem času ni zabil gola, a to tigrov ni ustavilo na poti do nove zmage, tokrat na gostovanju pri Readingu (1:0). Oranžno-črni se še naprej zanesljivo držijo na mestih, ki jim ob koncu drugoligaške sezone prinašajo igranje v dodatnih kvalifikacijah za Premier League.

Poleg zmage Samirja Handanovića z Udinesejem se je iz manjše krize vsaj začasno rešil tudi Palermo, kjer je 70 minut pri zmagi nad Genoo Valterja Birse (5:3) odigral le Josip Iličić, medtem ko si Armin Bačinović zagotavlja aranžma v Serie B in ga ni bilo niti v ekipi. Pri siciljskem klubu so se na koncu vendarle odločili, da bo Bačinović potreboval operacijo kolena, ki jo je že prestal. Čas okrevanja ocenjujejo na dober mesec dni, ta informacija pa je tudi dokončno potopila upe o njegovem prestopu v Padovo, saj si tam želijo takoj pripravljene igralce. V drugi ligi je rezervni vratar reprezentance Vid Belec spet branil celo tekmo Crotoneja, ki je položil orožje pred Varesejem z Jasminom Kurtićem (2:1). Tudi "Kurta" je igral vso tekmo.

Veliko bolj redno bo pri Uniau Leirii priložnosti, kot kaže, začel dobivati tudi nadarjeni Jan Oblak, ki je začel drugo zaporedno tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno. Začetek prvenstev v Nemčiji in na Nizozemskem ni bil preveč uspešen za Köln dveh reprezentantov Milivoja Novakovića in Miša Brečka (poraz proti Wolfsburgu), niti za Tima Matavža, ki je ponovni zagon Eredivisie začinil z remijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.