Šport > Nogomet
21 ogledov

Sum korupcije pri podelitvi SP-ja Nemčiji

Franz Beckenbauer in Wolfgang Niersbach, predsednik DFB EPA
Nemški magazin Spiegel je v petek objavil novico, ki je zamajala vsemogočno nemško nogometno zvezo. Po informacijah magazina naj bi DFB poletno "pravljico" pridobil s podkupnino v višini 6,7 milijona evrov.

Nemški mediji so danes svoje spletne strani zapolnile z odzivi na škandal povezanega s svetovnim prvenstvom leta 2006, ki ga je organizirala nemška nogometna zveza (DFB). Po informacijah nemškega magazina Spiegel naj bi namreč za dodelitev SP-ja najmanj štirje funkcionarji Fife dobili okoli 6,7 milijona evrov podkupnine.

Vsi vpleteni, med njimi nemška nogometna legenda Franz Beckenbauer in predsednik DFB-ja Wolfgang Niersbach, obtožbe zanikajo, prav tako pa zanikajo obstoj računa, na katerega naj bi okoli 10,3 milijona švicarskih frankov prenakazal nihče drug kot takratni šef proizvajalec športne opreme Adidas Robert Louis-Dreyfus.

Dreyfus naj bi že leta 2000 DFB-ju dal na voljo denar, ki ga je vplačal na nek račun neke švicarske banke. DFB naj bi si ta denar "izposodil" in ga uporabil za podkupovanje štirih azijskih predstavnikov v izvršnem odboru Fife.

"Poletna pravljica", kakor so Nemci poimenovali SP v Nemčiji pred skoraj desetimi leti, bi se tako lahko spremenila v nočno moro. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.