Šport > Nogomet
12 ogledov

Sunek vetra iztrebkov

Claudio Ranieri je še drugič zaporedoma ugnal Bernda Schusterja. Žurnal24 main
Pred sezono so v madridskem Realu pred nogometaše in trenerja postavili dva cilja: osvojiti Ligo prvakov in špansko prvenstvo. Trenutno se oba zdita nedosegljiva.
 

Preberite še

Liga prvakov: torek.
Liga prvakov: sreda.
Odmevi po torkovih tekmah.

Drugi zaporedni poraz v Ligi prvakov in le remi v ligi proti Almerii sta vnovičen razlog, da na stadionu Santiago Bernabeu začnejo zvoniti zvonovi preplaha. Real pod Berndom Schusterjem nikoli ni nadgradil privlačnosti igre Fabia Capella , vendar je imel v zadnji sezoni vsaj podobne rezultate. Real pa je imel že lani obrobno vlogo v Ligi prvakov. Kot kaže, na tem področju v tej sezoni ne gre pričakovati sprememb.

Plaz žvižgov, ki se je po koncu tekme z Juventusom vsul s tribun Santiago Bernabeua, pa ni vplival na dobro počutje trenerja Schusterja. "Rezultat ni odsev dogodkov na igrišču. Juventus je bil izjemno učinkovit, nam pa je manjkalo prav to. Gostje so dvakrat streljali in dvakrat zadeli. Kaznovali so vsako našo napako."

Kapetan Raúl je ostal nedorečen. © Reuters

 
Schuster na prvo žogo
Španski mediji se – pregovorno – ne strinjajo s Schusterjem. Trdijo, da Madrid, ki je v zadnjih sezonah postal specialist za dramatične zmage v zadnjih sekundah, nima rešitev za čvrste in organizirane kontinentalne obrambe. "Schuster je nasprotnika poskušal matirati brez plana B. Vse je stavil le na brezglavo ofenzivo," so zapisali v časniku As.

Najbolj slikovit je bil po srečanju argentinski branilec Gabriel Heinze . "Tole je sunek vetra iztrebkov," je dejal. "Tekem ne nadzorujemo in prelahko prejemamo zadetke."

Ob izgubljenih gostiteljih – največ kritik leti na bledega Roystona Drentheja , ki je vskočil v zadnjem trenutku zaradi poškodbe Arjena Robbna med ogrevanjem – je madridski avditorij navdušil Alessandro Del Piero . Kapetan Juventusa je še drugič postal krvnik Reala, za kar so ga gledalci na stadionu nagradili z glasnim aplavzom.

Juventus na Bernabeuu ni zmagal od leta 1962, v aktualnem trenutku, ko Real že devet tekem zaporedoma ni obdržal mreže nedotaknjene, pa je zagospodaril Del Piero. Ob dveh zadetkih bi lahko tik pred koncem še tretjič premagal Ikerja Casillasa in se štiri dni pred 34. rojstnim dnevom veselil nepozabnega hat-tricka. Ter prve madridske zmage Juveta po 46 letih.

Alessandro Del Piero je bil Juventusov junak v Madridu. © Reuters

 
 

Sprehajalec na zelenici

Celticu grozi kazen Uefe, saj je na sinočnji tekmi lige prvakov z Manchestrom na igrišče pritekel gledalec. Nekaj podobnega se je na stadionu Celtic park zgodilo že pred letom dni; takrat je Celtic moral plačati 20.000 evrov kazni. "Pojma nimam, od kod se je vzel. Videti je bilo, kot da ima na glavi ameriško zastavo ali nekaj podobnega. Mogoče je šlo za kakšno politično stvar," je ocenil trener Celtica Gordon Strachan.

"Seveda je lepo doseči oba gola za tako pomembno zmago, vendar pa bi v ospredje postavil nekaj drugega. Občutek, ko odhajaš z igrišča ob ovacijah Santiago Bernabeua, je nekaj izjemnega." Juve se je z njegovima zadetkoma že uvrstil v osmino finala. Veliko zmago pa je torinsko moštvo doseglo pred očmi legendarnega Diega Maradone. Novi argentinski selektor je bil na tribunah madridskega objekta. "Če nam je Maradona prinesel srečo, potem predlagam, da redno prihaja na naše tekme," se je šalil Alex.

Večer je torej pripadel Juventusovemu kapetanu, ki ga po tekmi ni mogel prehvaliti niti gostujoči trener Claudio Ranieri. "Del Piero se na igrišču zabava in res uživa. Pri njem pa mi je najbolj všeč to, da se žrtvuje za moštvo in je kapetan v pravem pomenu besede," je kar sijal od zadovoljstva Ranieri, ki si je z zadnjimi rezultati rešil službo v Torinu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.