Šport > Nogomet
13 ogledov

Super Mario le še tri milijone od Milana

Balotelli Sinclair Manchester City Watford pokal FA EPA
Stavne hiše so si na jasnem - Mario Balotelli se poslavlja od Manchester Cityja in prihaja v AC Milan! Kvota na ta dogodek je namreč v zadnjih dneh močno padla, medtem ko je tabloid The Sun poročal, da se je italijanski napadalec na zabavi v svoji vili že poslovil od soigralcev. Kot kaže bo Silvio Berlusconi le ugriznil v "gnilo jabolko" ... Didier Drogba h Galatasarayu.

Tako je namreč alfa in omega AC Milana, nekdanji in morda še večkratni bodoči italijanski premier Silvio Berlusconi, pred časom označil Maria Balotellija. "Gnila jabolka", je govoril Berlusconi, "lahko pokvarijo vzdušje v slačilnici". Toda v nekaj dneh se je vse spremenilo.

Zdaj že znamenito barantanje milanskega kluba na čelu z direktorjem kluba Adrianom Gallianijem bo očitno obrodilo (gnile?) sadove, potem ko so na Otoku že poročali, da je Balotelli v nedeljo na zabavo v svojo vilo povabil nekaj najboljših prijateljev iz Manchester Cityja, s katerim je v lanski sezoni osvojil naslov angleških prvakov. Potočil naj bi tudi nekaj solz.

Tako vsaj piše tabloid The Sun, ki meni, da bi se k Cityju v zameno lahko preselil Kevin-Prince Boateng, ki se je pred kratkim na prijateljski tekmi s Pro Patrio znašel v središču rasističnega škandala, in pod vprašaj postavil svoje nadaljnje igranje v Serie A. Njegov odhod bi lahko pospešil tudi morebiten povratek Brazilca Kakája.

Milan bi plačal po obrokih

Bogati klub iz Manchestra je ceno spustil že na 23 milijonov evrov, toda Milanovi pogajalski lisjaki, kot vedno, ne popuščajo. Galliani in Berlusconi sta pripravljena za italijanskega eksplozivca plačati 20 milijonov evrov v šestih obrokih.

Kvota na Balotellijev povratek na San Siro, kjer se je v dresu Milanovega mestnega rivala Interja tudi prebil na evropsko sceno, je z 1,57 padla na zgolj 1,08, kar je v besednjaku vsakega stavnega mojstra "fiks". Približno toliko je bila namreč kvota na nedeljsko zmago Barcelone nad Osasuno (5:1), piše La Gazzetta dello Sport.

Morebitni odhod Balotellija je sicer zavrnil tesni sodelavec trenerja Roberta Mancinija, njegov pomočnik David Platt, ki je dejal, da bo tržnica sicer res odprta še tri dni toda da je Balotelli še vedno igralec sinje modrih. Mancini je svojega rojaka sicer uvrstil v ekipo za naslednjo tekmo s Queens Park Rangers.

Didier Drogba podpisal z Galatasarayem

Turški nogometni velikan Galatasaray je v ponedeljek podpisal pogodbo z napadalcem Slonokoščene obale, Didierjem Drogbajem. Štiriintridesetletnik, ki je igral za kitajski Shenhua iz Šanghaja, je z 18-kratnim turškim prvakom podpisal enoinpolletno pogodbo, so potrdili pri Galatasarayu. Drogba bo za 18 mesecev prejel deset milijonov evrov.

Drogba bo vrtoglavi znesek deset milijonov evrov plače lahko še oplemenitil, so sporočili iz turškega kluba. Za vsako tekmo, ki jo bo odigral, bo prejel še 15.000 evrov bonusa. Drogba, ki ta čas nastopa na afriškem prvenstvu, se bo tako pri klubu iz Carigrada pridružil Nizozemcu Wesleyju Sneijderju, ki je v Turčijo prišel minuli teden iz milanskega Interja. Galatasaray je na vrhu lestvice turškega prvenstva in ima pet točk prednosti pred Fenerbahčejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.