Šport > Nogomet
14 ogledov

Super Mario proti "bolniku" Reini prvič zgrešil

Balotelli Reina AC Milan Napoli Serie A Italija liga prvenstvo Reuters
Kakšen teden v svetu nogometa! Prvi ligaški gol je zabil John Obi Mikel, Barcelona je imela žogo v posesti manj kot polovico časa, Arsenal je zabil tri gole iz prekinitev, za konec pa je Mario Balotelli zapravil svoj prvi strel z enajstih metrov v karieri.

Teden zares neverjetnih dogodkov v svetu nogometa se je v velikem slogu končal v nedeljo, ko je Mario Balotelli na derbiju med AC Milanom in Napolijem zastreljal svojo prvo enajstmetrovko v profesionalni karieri.

Balotelli si je kot član Interja in Manchester Cityja ustvaril sloves nezgrešljivega izvajalca najstrožjih kazni, enako učinkovit je bil v dresu reprezentance, pri 22. strelu kakšne uradne tekme pa ga je Pepeju Reini kot prvemu le uspelo ustaviti.

"Obsedenec" z enajstmetrovkami

Vratar Napolija, ki slovi kot specialist za strele z najstrožjih kazni, je prebral namero italijanskega napadalca in obranil njegov strel v drugem polčasu. Reina je bil eden izmed tihih junakov španskega naskoka na svetovni prestol leta 2010, ko je Ikerju Casillasu v četrtfinalu s klopi svetoval, v katero smer bo streljal Paragvajec Óscar Cardozo.

Da Reina "bolestno" proučuje izvajalce najstrožjih kazni, so potrdili že številni njegovi soigralci, gotovo pa je bil do nedelje nezgrešljivi Balotelli visoko na njegovem seznamu.

Prvič izgubil miselno igro

"Gre za miselno igro med mano in vratarjem," je v pogovoru za revijo Time pred meseci svoj recept izdal Balotelli. "Jaz vem, kako nadzirati svoje misli. Ko se vratar premakne pred menoj, to pomeni, da je to igro izgubil."

Zanimivo – pred kratkim se je oglasil vratar Reggiane Costantino Marini, ki je zatrdil, da je Balotelliju strel z najstrožje kazni obranil leta 2006 na tekmi med mlado ekipo Lumezzane Allievi in Reggiano.

Tisti dan povedal veliko o Super Mariu

"Obranil sem mu enajstmetrovko. Super Mario ni nezgrešljiv," je za Brescia Oggi povedal 24-letni vratar. "Nihče se očitno ne spomni tega dogodka. Balotelli je streljal trikrat, enega je zgrešil, obranil sem mu drugega, nato pa je zabil tretjega. To je nekaj, na kar sem zelo ponosen. Gledal sem ga, kako je zadel proti Braziliji (na pokalu konfederacij, op. a.), jaz pa sem v amaterski ligi in vame verjamejo le moji starši."

23-letni Balotelli je bil takrat star 16 let, dve leti pozneje pa je izvajal prvo od 22 najstrožjih kazni v profesionalni karieri, ko je za Inter zadel pri izvajanju enajstmetrovk v italijanskem superpokalu.

"Odločil sem se poslušati instinkt in šel v levo, potem ko sem rahlo 'fintiral' v desno," se velike obrambe spominja Marini. "Uspelo mi je obraniti njegov strel, čeprav je bil res močen. Žoga je ostala v mojem prostoru in čakala, da bi jo pospravil v mrežo, ampak bil sem tako odločen, da sem do nje prišel prvi. Če pomislite, je tisti dan povedal veliko o Balotelliju. Ni veliko najstnikov, ki bi streljalo še tretjo enajstmetrovko, sploh če bi v eni uri zapravili dve. Ampak pri Mariu se je to zdelo nekaj povsem običajnega, to pa je bil tudi zmagoviti gol."

Tako je tekmo pospremil naš stari prijatelj Tiziano Crudeli, ki mu v studiu zdaj družbo dela tudi prsata navijačica Napolija:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.