Šport > Nogomet
18 ogledov

Super Matavž spet zabija

Matavž Marcos Antonio PSV Eindhoven Rapid Bukarešta Evropska liga Reuters
Tim Matavž je za svoj PSV zabil že 17. klubski gol v sezoni. Robert Koren se je izkazal z golom in dvema podajama. Med strelci tudi Goran Šukalo za Duisburg.

Od slovenskih nogometnih legionarjev se je znova izkazal napadalec Tim Matavž. PSV je v 21. kolu nizozemskega prvenstva s 4:1 premagal De Graafschap, Primorec pa je v 28. minuti gostitelje popeljal v vodstvo s 3:0, kar je bil njegov 12. prvenstveni gol sezone in skupaj že 17., če štejemo še pokalno tekmovanje in Evropsko ligo.

Za Köln je Milivoje Novaković odigral celotno srečanje, a kaj ko so kozlički izgubili proti Hamburgu. Miša Brečka ni bilo v ekipi zaradi rdečega kartona. Svoj tretji gol v sezoni pa je zabil Goran Šukalo v majici drugoligaša Duisburga, ki je sicer izgubil proti Hansi z 2:4.

Med strelce se je vpisal tudi Robert Koren, ki je sicer naznanil konec reprezentančne kariere, njegov Hull pa je v angleški drugoligaški konkurenci s 3:0 premagal Bristol City. Tigri so se povzpeli na šesto mesto lestvice, le točka pa jih loči od tretjega Birminghama in četrtega Cardiffa. Pri tem je debi dočakal tudi Haris Vučkić, posojeni nogometaš Newcastla pa ni imel svojega dne. Zakrivil je enajstmetrovko, že ob polčasu pa ga je trener zamenjal. Cardiff je z 1:2 izgubil na gostovanju pri Leicester Cityju.

V Italiji je Valter Birsa naposled le začel tekmo v prvi postavi Genoe, a je ta v gosteh pri Catanii izgubila s kar 0:4. Slovenski reprezentant je zakrivil najstrožjo kazen, po kateri so domačini povedli z 1:0. Josip Iličić je že v soboto odigral celotno tekmo v dresu Palerma in izgubil pri Cagliariju (1:2), vratar Samir Handanović pa je z enakim rezultatom z Udinesejem doma klonil 
proti Milanu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.