Šport > Nogomet
14 ogledov

Superpippo Inzaghi sklenil kariero

Filippo Inzaghi je v drugi minuti sodnikovega podaljška Milanu prinesel točko. Žurnal24 main
Eden najboljših italijanskih napadalcev vseh časov Filippo Inzaghi je pri 38 letih nogometne čevlje obesil na klin. Zdaj se bo posvetil trenerskemu poklicu.

Potem ko mu Milan ni želel ponuditi nove pogodbe, se je Filippo Inzaghi odločil končati svojo bogato športno pot. Zadnjo tekmo v dresu Milana je odigral proti Novari, ko je tudi zabil zadetek in se na najlepši možni način poslovil od nogometnih zelenic. "Moja zgodba z Milanom se je končala na najboljši možni način, z zadetkom na zadnji tekmi. Bilo je popolno," je ob slovesu dejal priljubljeni Superpippo, ki se bo v prihdnosti posvetil treniranju: "Zdaj so pred menoj nove sanje, postati trener in nekega dne osvojiti Ligo prvakov."

Po koncu zgodbe z Milanom je imel Inzaghi na mizi kar nekaj ponudb (Parma, Sion, Montreal, Atalanta, Anglija), a na koncu se je odločil, da bo sklenil kariero in ostal zvest rdeče-črnim. "Nisem mogel oditi igrat nekam drugam, saj nisem mogel zapustiti Milana. Dobil sem ponudbo iz Anglije, toda ne morem zapustiti Milana," je dejal Inzaghi, ki bo pri Milanu na začetku svoje trenerske poti vodil ekipo Allievi Nazionali, v kateri igrajo nogometaši do 16. leta starosti. "Podpisal sem dveletno pogodbo za vodenje mlade ekipe. Upam, da bom nekega dne prevzel tudi vodenje članske ekipe," je svoje želje razkril Inzaghi.

Izjemni napadalec je k Milanu prišel leta 2001. V 11 letih je za velikana iz svetovne prestolnice mode na 300 tekmah zabil 126 golov in v tem času osvojil dva naslova v Serie A in Ligi prvakov. Nekdanji član član Piacenze, Leffeja, Verone, Parme, Atalante, Juventusa in nazadnje Milana je v svoji karieri skupno odigral 623 tekem in dosegel 288 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.