Šport > Nogomet
12 ogledov

Sušić: "Džeko si zasluži EP toliko, kot Cristiano"

Selektor BiH Safet Sušić. EPA
Selektor Bosne in Hercegovine Safet Sušić je v ponedeljek opoldne na novinarski konferenci objavil seznam nogometašev, ki se bodo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na Euru 2012 pomerili s Portugalsko. Zaenkrat še ni znano, ali bodo "zmaji" svojo tekmo odigrali v Sarajevu ali Zenici, a je Sušić namignil, da je Bilino Polje v boljšem stanju kot olimpijski stadion v prestolnici.

''Moramo igrati previdno, brez napak blizu našega gola. Mislim, da sojenje ne bo nepošteno, saj ne vidim razloga, zakaj bi en (Cristiano) Ronaldo moral igrati na evropskem prvenstvu, en (Edin) Džeko pa ne," je selektor Bosne in Hercegovine, nekdanji izvrstni nogometaš Safet Sušić, povedal na ponedeljkovi novinarski konferenci. Bosanski selektor je objavil seznam nogometašev, na katere bo 11. in 15. novembra računal v obračunu z zvezdniško Portugalsko.

Sušić je še izdal, da ima začetno postavo že v glavi, v golu pa bo gotovo začel Asmir Begović (Stoke City), saj se Kenan Hasagić (Istanbul BB) šele dobro vrača po poškodbi, v zadnjih kolih pa za svoj klub ni igral. Selektor je ponovno vpoklical tudi Sejada Salihovića (Hoffenheim), vračata pa se tudi Sanel Jahić (APOEL Nikozija) in Muhamed Bešić (Hamburg).

Prva tekma obeh nasprotnikov bo na sporedu 11. novembra v Bosni in Hercegovini (ob 20.00), povratna pa štiri dni kasneje v Lizboni (ob 21.00).

Seznam reprezentance Bosne in Hercegovine:

Vratarji: Asmir Begović (Stoke City), Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Avdukić (Borac Banja Luka).

Branilci: Boris Pandža (Mechelen), Emir Spahić (Sevilla), Saša Papac (Glasgow Rangers), Sanel Jahić (APOEL Nikozija), Muhamed Bešić (Hamburg), Adnan Mravac (Mattersburg).

Vezisti: Sejad Salihović (Hoffenheim), Miralem Pjanić (AS Roma), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Senad Lulić (SS Lazio), Adnan Zahirović (Spartak Nalčik), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv), Semir Štilić (Lech Poznań), Darko Maletić (FC Aktobe), Senijad Ibričić (Lokomotiva Moskva).

Napadalci: Edin Džeko (Manchester City), Ermin Zec (Gençlerbirliği), Zlatan Muslimović (Everton), Vedad Ibišević (Hoffenheim).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.