Šport > Nogomet
136 ogledov

"Švabinjo" vplačeval tudi za Čeha?

Govori se, da je s stavnico Kosta povezan tudi Nastja Čeh. (Foto: www.alesfevzer Žurnal24 main
Z nelegalno mariborsko stavnico naj bi bila ob Goranu Šukalu (stave naj bi vlagal pod imenom Švabinjo) povezana tudi Ermin Raković in Nastja Čeh, katera se že več let povezuje s stavami in dolgovi.
"Naj preiskava pokaže resnico. Ne le v tem primeru, ampak v vseh, ki na tak ali drugačen način že dlje časa burijo duhove. Tovrstnih namigovanj je odločno preveč, kar nikakor ni dobro, zadevam je treba proti do dna," je za časnik Ekipa povedal selektor reprezentance Matjaž Kek. Na NZS so se od dogodkov distancirali, v četrtkovem odzivu na obtožbe so zapisali, da "niso uradno seznanjeni in nimajo podrobnejših informacij glede postopka."

"Vse izjave so neresnične," na obtožbe, da je prirejal tekme in vplačeval velikanske zneske v nelegalni mariborski stavnici, odgovarja Goran Šukalo. Vpletenost Šukala v kriminalna dejanja je že odločno zavrnil tudi njegov odvetnik Franci Matoz. Mariborska policija je ovadila štiri osebe, ima pa še dva osumljenca in eden od teh dveh je trenutno na delu v Nemčiji. O imenih ne govorijo, tako da gre le za medijska ugibanja, da gre za slovenskega reprezentanta Šukala. A če se bo vse to izkazalo za resnično, je njegova kariera pod velikim vprašajem.

Ugibanja medijev pa se tukaj ne končajo. Slovenske novice pišejo, da je bil eden glavnih igralcev v nelegalni stavnici Kosta prav Šukalo, ki je stavil z vzdevkom Švabo in Švabinjo. Policisti naj bi mu prišli na sled prek SMS-sporočil, ki jih je pošiljal enemu od že priprtih stavničarjev. Stave naj bi vlagal večkrat dnevno na nogometne in občasno tudi košarkarske in hokejske tekme, z najmanjšim vložkom 500 evrov. Šukalo naj bi novačil tudi druge igralce oziroma vlagal v njihovih imenih. Eden od teh naj bi bil nekdanji reprezentant Nastja Čeh, ki je že dlje zaradi stav tako zelo zadolžen, da sam ne more vlagati. V minusu je zdaj tudi Šukalo, Slovenske novice pa še pišejo, da naj bi v tej nelegalni stavnici igrala tudi Ermin Raković in Dejan Djuranović. Čeh in Raković naj bi vpisala kar hipoteke na svoje nepremičnine, ko sta pri stavnici padla v tako visoke dolgove. Kriminalisti so preverjali še Amirja Karića in Mirana Pavlina, a niso odkrili povezave s to stavnico. A kot rečeno, gre le za ugibanja omenjenega časnika, tako da vse to velja vzeti z nekaj rezerve.

Kot je že v četrtek razkrila mariborska policija, je zbrala dovolj dokazov, da je zaprla štiri Mariborčane, Kosto Turnerja, Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška, ki so osumljeni združevanja v združbo, specializirano za ilegalno pobiranje stav na športne dogodke.

Ta afera ni prva
Mariborsko razkritje je le prvi del domače zgodbe, ki bo dobila epilog na sodišču. Povezanost slovenskega nogometa s stavniškimi aferami ima zdaj že dolgo brado. V nemškem Bochumu so prav ta mesec na procesu zaradi prirejanja izidov že obsodili prve krivce, med klubi na katerih naj bi se prirejali izidi, pa se stalno omenja tekma Labod Drava - Nafta Lendava (11. aprila 2009), ki naj bi bila prodana za 5.000 evrov in ki naj bi bila dogovorjena kar na ravni klubov. Uefa je jeseni 2009 sprožila preiskavo proti ljubljanskemu Interblocku zaradi domnevnih nepravilnosti na tekmi predkroga evropske lige proti Metalurgu iz Donjecka. V Zagrebu sta bila lani priprta slovenska nogometaša Dino Lalič in Admir Suljič, ki naj bi bila vpletena v hrvaško stavniško afero poimenovano Ofsajd.

Javnost pa še kar čaka na razplet lanske novembrske preiskave v Kopru. Takrat je policija dodobra preiskala posameznike pri slovenskih prvakih, z afero pa so mediji povezali nogometaša zlate generacije Amirja Kariča in Mirana Pavlina, ta je že konec leta 2009 govoril o svoji nevpletenosti v stave, ter Hrvata v koprskih vrstah Kristijana Polovanca. Po neuradnih podatkih, naj bi policija razkrila tudi nekatera imena v zvezi z zadnjim "mariborskim razkritjem".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.