Šport > Nogomet
58 ogledov

Švedi nadigrali Wales

Gareth Bale Švedska Wales EPA
Po Evropi je bilo poleg srečanja med Slovenijo in Turčijo odigranih še nekaj prijateljskih tekem.

Potem ko pred dnevi na tekmi s Slovenijo ni zaigral, je Zlatan Ibrahimović tokrat dobil priložnost; zvezdniškega tekmeca na drugi strani Garetha Bala je zasenčil (neposredno se sicer nista pomerila, saj je Šved igral le prve pol ure, Valižan pa zadnje pol), pripravil je prvi gol Emilu Forsbergu, v polno sta zadela še Mikael Lustig in John Guidetti v drugem polčasu.

Belgijci, ki pred začetkom EP v sosednji Franciji veljajo za ene skritih favoritov, so zadnjo testno tekmo s težavo dobili. Proti Norveški so že zaostajali z 1:2, nato pa zmagali s 3:2. Romelu Lukaku (3.), Eden Hazard (70.) in Laurent Ciman (74.) so zadeli v polno za gostitelje, za Norveško sta bila uspešna Joshua King (21.) in Veton Berisha (48.).

Rusija je prav tako že odigrala zadnjo prijateljsko tekmo, v Monaku so se Rusi in Srbi razšli z neodločenim izidom 1:1. Artem Dzjuba je v 85. minuti poskrbel za rusko vodstvo, izenačil pa je Aleksandar Mitrović v 88.

Zadnji test se za Češko ni razpletel najboljše, saj je doma klonila proti Južni Koreji. Korejci so vodili že z 2:0, zadela sta Yoon Bit-Garam in Hyun Suk, poraz Čehov je nato ublažil Marek Suchy v 46. minuti.

Prijateljske tekme:

Češka - Južna Koreja 1:2 (0:2)
Suchy 46.; Yoon 26., Suk 40.
RK: Gebre Selassie (Češka) 60

Švedska - Wales 3:0 (1:0)
Forsberg 40., Lustig 57., Guidetti 87.

Belgija - Norveška 3:2 (1:1)
Lukaku 3., Hazard 70., Ciman 73.; King 21., Berisha 48.

Srbija - Rusija 1:1 (0:0)
Mitrović 88.; Dzjuba 85.

Slovenija - Turčija 0:1 (0:1)
Yilmaz 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.